1-2-3 book selv rejser

0

Book selv din ferie

Book selv rejser.

Vil du gerne spare penge når du rejser, så der bliver råd til en ekstra ferie om året, så find inspiration i vores 3 steps book selv rejseguide:

  1. Guide til fly-booking
  2. Guide til hotel/lejligheds booking
  3. Guide til booking af transfer fra/til lufthavnen

Før du begynder søgningen efter fly, hotel og transfer, bør du beslutte dig for hvor I gerne vil holde ferie og i hvilken periode. Dernæst kan du benytte dig af nedenstående fremgangsmåde og se om ikke du kan spare en hel del penge ved at booke selv frem for at bestille rejsen igennem et rejsebureau.

“Typisk kan man spare 35 – 50% ved at booke rejsen selv fremfor at benytte et rejsebureau”

Book selv rejser – sådan gør du.

Søg først lidt på rejsedestinationen og dan dig et indtryk af hvor du godt kunne tænke dig at holde familiens ferie og gå så i gang med den egentlige prissøgning/bestilling.

STEP 1:

fly bookingGå ind på en af de store fly-søgemaskiner som f.eks. Momondo eller Expedia og søg efter flyafgange for den periode, som I ønsker. Hvis I er fleksible med hensyn til afgangs lufthavn, så lav flere søgninger for at finde ud af hvor det er billigst at rejse fra.

Hvis I er villige til at køre til Hamborg (ca. 170 km fra den danske grænse) eller Bremen (ca. 280 km fra den danske grænse) og rejse derfra, så tjek også priserne for afgang fra disse lufthavne, da de ofte er noget billigere end de danske og i mange tilfælde langt opvejer ekstra omkostningen ved at skulle køre dertil.

flyNår du har fundet en afgang der passer ind i Jeres planer og budget, bør du gå ind på flyselskabets egen hjemmeside og tjekke deres bagageregler, muligheder/priser for sædereservering, om der er mad og drikke om bord inkluderet i prisen m.v. Tjek så lige den ønskede afgang på deres egen side, måske du kan finde den endnu billigere og når du er klar, så bestil flybilletterne.

STEP 2:

find hotelNår du har flybilletterne på plads og ved at I kan komme af sted i den ønskede periode, så skal du finde et sted at bo (I kan med fordel surfe lidt allerede inden bestilling af flybilletter, så I har en god fornemmelse af hvor I gerne vil bo, måske oveni købet hvilket hotel I vil bo på og om de har ledige værelser).

Har I ikke bestemt på forhånd, hvilket hotel/lejlighed i vil bo på, så kan I med fordel bruge en af de store hotel søgemaskiner til at danne Jer et første overblik over mulighederne, kig f.eks. på Hotels.com, Trivago eller Momondo (her er en liste over de store hotel booking sites).

hotelDu kan naturligvis også benytte dig af dit netværk og spørge familie, venner eller arbejdskolleger, om de kan anbefale et hotel eller en lejlighed, så du er sikker på, at det er et ordentligt sted familien kommer til at holde sin ferie.

Når du har fundet det sted hvor I gerne vil bo i Jeres ferie, så se deres priser og om de eventuelt skulle have et specielt tilbud eller om de har en medlemsklub, ofte kan man få 5% ekstra rabat som medlem. Tjek så om der er ledige værelser i den ønskede periode, dette gøres som regel ved at benytte deres booking side (bare rolig, du binder dig ikke til noget før du har endeligt godkendt en bestilling og skal heller ikke indtaste personlige oplysninger i det første step, hvor du kan se hvad der er ledigt. Når du har fundet et værelse/lejlighed som passer pris- og størrelsesmæssigt, så foretager du din bestilling.
Nu kommer vi så til den del af gør-det-selv booking, som har holdt en del danskere fra at bestille selv, nemlig turen fra lufthavnen til hotellet, vi vil gerne have styr på det hele inden vi tager hjemmefra, det er nu muligt og fjerner den sidste hurdle i forbindelse med selv at arrangere sin ferie.
STEP 3:

book transferFly og overnatning er nu på plads og du mangler blot at få styr på hvordan du kommer fra lufthavnen og frem til hotellet. Der er flere måder at klare den del på, nogle hoteller tilbyder at du kan bestille en taxa i forbindelse med værelsesbookingen, men det er som regel ikke den billigste måde. Det kan ofte være lige så billigt at leje en bil i en hel uge gennem et biludlejningsfirma.

Hjemmesiden Rentalcars.cm giver et godt overblik over muligheder og priser hos forskellige udbydere af udlejningsbiler.
taxiHvis ikke du har lyst til at leje en bil, eller føler dig tryg ved at skulle køre i en udlejningsbil i et fremmet land, så er der naturligvis også andre muligheder for at komme frem og tilbage imellem lufthavn og hotel. En nem måde til at få et hurtigt overblik over mulighederne, er at besøge hjemmesiden Resorthoppa.com, hvor du se og booke transfer til/fra lufthavnen i over hundrede lande. Her vil der typisk fremkomme priser på både shuttlebus, taxa m.v.
Nu har du ferien på plads og har formentlig sparet imellem 35 – 50% i forhold til prisen for en tilsvarende rejse bestilt igennem et dansk rejsebureau.

NB! Du skal være opmærksom på, at du ved selv booking ikke er dækket af rejsegarantifonden, hvis flyselskab eller hotel m.v. skulle gå konkurs el.lign.

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.