Flere danskere søger på fly til Island:

0

Icelandair forbereder sig på sommersæsonen med det første fly til og fra Billund siden genåbningen af grænserne
DANMARK,

DANMARK, TORSDAG D. 9. JULI 2020: I juni 2020 steg onlinesøgningerne på rejser tur/retur mellem Billund og Reykjavík med 207 procent hos flyselskabet Icelandair, og nu kan danske rejsende se frem til den første genoptagelse af den direkte flyrute fra Billund Lufthavn til en af sommerens eftertragtede destinationer, Island.

Det første fly på ruten fra Icelandair er planlagt til at lande d. 10. juli kl. 22:00 i Billund Lufthavn med retur-afgang til Keflavik International Airport kl. 23:00.

Siden genåbningen af grænserne d. 15. juni, har turen mellem København og Keflavik Lufthavn været en af flyselskabets travleste ruter, hvilket tyder på, at passagererne har tillid til at rejse imellem de to lande.


Island formåede at inddæmme coronavirusen tidligt og fik international anerkendelse for sin flade smittekurve. Det er det, der har gjort denne grænseåbning – en af de første i verden – mulig. Landet har taget alle nødvendige forholdsregler for at gøre Island til et sikkert sted for både tilrejsende og islændinge. Indtil videre har Island valgt ikke at nøjes med stikprøver og at tage rejsendes temperatur. I stedet skal alle passagerer ved ankomst vælge mellem af betale for en test af COVID-19 i lufthavnen eller gå i to ugers karantæne.

Icelandair ser frem til at kunne inkludere fly fra Billund på listen over flyafgange, så flyselskabet kan øge kapaciteten af passagerer mellem de to lande.


Flyselskabet arbejder tæt sammen med Keflavik International Airport og Islands turistråd for at sikre, at turister kan rejse sikkert til og fra landet og nyde alt, hvad Island har at tilbyde. Besøgende får ikke problemer med at holde afstand, mens de nyder landets store og dramatiske landskaber – og fordi hele landet er åbent, vil de også kunne nyde islandsk kultur og gastronomi samt Reykjavíks pulserende natteliv.


”Vi er henrykte over, at vi allerede har haft fornøjelsen af at flyve tusinder af danske passagerer i den korte periode efter genåbningen af vores grænser. Vi er glade for, at vore nordiske venner udgør så stor en del af vores passagerer og bidrager til rejsen tilbage til en mere normal rejsestandard.


Island er et af de første lande, der åbner op for verden og for rejsende på denne måde. Island er det ideelle sted at besøge lige nu – det er sikkert, rent, sundt og rummeligt med en lille befolkning og smuk natur og vildmark.
Vi har introduceret en række nye foranstaltninger hos Icelandair som forberedelse til de første uger med flyvning efter COVID for at sikre, at alle passagerer er sikre og har det godt med at flyve med os.


Vi er klar, når du er – og ser frem til at byde dig velkommen om bord snart,” udtaler Birna Osk Einarsdottir, Icelandair’s Chief Commercial Officer.

Næpan

Høj sikkerhed hos Icelandair
Icelandair følger strenge retningslinjer for hygiejne, sundhed og sikkerhed i samarbejde med eksperter og islandske sundhedsmyndigheder. Selskabet har indført en række nye tiltag for at sikre passagerernes og besætningens sikkerhed.

Flere oplysninger om disse findes nedenfor, på flyselskabets hjemmeside eller i denne video om den nye rejseoplevelse.

Desuden har Icelandairs kabinemedlemmer adgang til MedAire, verdens førende udbyder af medicinsk rådgivning under flyvningen, hvis der undervejs opstår symptomer på medicinske problemer eller nødsituationer.

Icelandair var det første flyselskab i verden og er stadig det eneste
luftfartsselskab i Europa, der har implementeret MedAire-appen. Appen hjælper besætningen med at gennemføre patientvurderinger under flyvningen for at kunne fremskynde patientpleje ogkommunikere symptomer til MedAires læger på jorden.


Før boarding

 • Alle Icelandairs selvbetjeningsstandere, check-in-skranke, dørhåndtag, gelændere og andre
  berøringsflader bliver desinficeret flere gange om dagen. Hånddesinfektion vil være
  tilgængeligt i selvbetjeningsstandere og ved check-in-skranken.
 • Det anbefales, at alle passagerer bærer ansigtsmasker i lufthavnen.
 • Midlertidigt vil passagerer kun kunne tage ét stykke håndbagage med ombord, der skal
  kunne ligge under sædet foran dem. Indcheckning af alle godkendte former for håndbagage vil være gratis.
 • Brug Icelandair-appen eller check-in online for at få dit boardingpas; dette sikrer en
  kontaktløs rejse gennem terminalbygningen og ind på flyet.
  På flyet:
 • Skærme, sikkerhedsseler og spænder, bakkeborde, armlæn, vinduesskærme, lysafbrydere og
  luftcirkulationskontroller, hovedstøtter, kabineskabe og toiletter desinficeres alle inden passagerer går ombord.
 • Det er obligatorisk for alle passagerer og besætningsmedlemmer at bære ansigtsmaske på Icelandair-flyvninger fra 15. juni. Det gælder fra det tidspunkt, hvor passagererne går ombord og indtil de forlader flyet igen. Masker må tages af, mens man spiser og drikker.
 • Passagerer vil blive bedt om at overholde afstanden på 2 meter under boarding og indtage deres plads hurtigst muligt.
 • Service om bord er begrænset for at minimere kontakten mellem passagerer og besætningsmedlemmer. Passagerers vandflasker kan ikke genopfyldes under en flyvning, men passagererne får en vandflaske, når de går ombord.
 • Icelandairs fly har HEPA-filtre med høj effektivitet, hvilket betyder, at luftforsyningen om bord altid er frisk. Det cirkuleres ikke længere end 2-3 minutter, da det passerer en række filtre 20-30 gange i timen. Dette er de samme filtre, der bruges i hospitalskirurgiske værelser.
Share.

About Author

Comments are closed.