Undgå at blive taget i lufthavnskontrollen

0

Undgå at blive taget i lufthavnskontrollen

Sådan undgår du at blive ”snuppet i lufthavnskontrollen”

Der er godt styr på kontrollen i de danske lufthavne til stor glæde for alle os rejseglade danskere.

Men sådan har det ikke altid været og da man tilbage i november 2006 indførte nye regler for væsker i håndbagage skabte det stor frustration og irritation for mange rejsende, som ligeledes skulle indstille sig på større kødannelser ved sikkerhedskontrollen i lufthavnene.

Den egentlige årsag til denne opstramning af reglerne var en episode London tilbage i 2006. Den 10. august 2006 afslørede de britiske myndigheder planer om, at bruge flydende brændstof til at sprænge fly i luften.

Nu har de fleste efterhånden vænnet sig til den nye situation og strømmen af rejsende glider igen noget hurtigere igennem sikkerhedstjekket.

De er dygtige og de får hele tiden nyt og mere og mere avanceret udstyr til at tjekke dig og ikke mindst din bagage med. Det kan på nogle godt virke skræmmende og give en vis form for utryghed og nervøsitet når de nærmer sig sandhedens øjeblik hvor de træder igennem buen med larmende sirener og blinkende lamper, som bliver aktiveret af metalgenstande, som f.eks. dit bæltespænde. Så er du typen der godt kan få lidt koldsved på panden over de afslørende skridt igennem buen, skal du nok mærke efter en ekstra gang om der skulle have gemt sig et par Euro i lommen inden du tager skridtet.

Men du har jo sikkert også en kabinekuffert eller kabinetaske med på rejsen og den skal naturligvis også kunne gå sikkert igennem scanningen uden at blive snuppet af lufthavnskontrollen.

Hører du til dem der udelukkende har en kabinekuffert med som bagage skal du sikre dig at alt dit rejseudstyr lever op til de nyeste regler for håndbagage.

Der hvor de fleste falder i og bliver snuppet er på toiletsagerne, alle de typer af væsker, cremer, barberskum, tandpasta, skocreme er begrænset af de nye regler, som kræver at det skal opbevares i beholdere, som max kan rumme 100 milliliter pr. stk., du må gerne have flere af disse beholdere med, men de skal alle kunne være i én gennemsigtig og genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Travelfreak.dk har specialiseret sig i letvægtsudstyr til rejsen bl.a. også nogle rigtigt smarte genanvendelige fly flaske sæt med flasker og cremedåser pakket i en godkendt flypose, der max kan rumme de tilladte mængder.

Hvis du gerne vil vide mere om hvad du må og ikke må have med i din kabinekuffert, kan du med fordel besøge hjemmesiden flypassager.dk, som er kommet til gennem et samarbejde imellem Trafikstyrelsen, luftfartselskaber og lufthavne.

Vil du vide mere om kabinekufferter og hvor store de må være, kan du slå et klik forbi www.freakshop.dk  og se regler for håndbagage hos de enkelte flyselskaber.

Share.

About Author

Comments are closed.