Træningslejr under sydens sol hitter

0

Træningslejr under sydens sol hitter
Den succesrige fodboldrejsearrangør, Olsen Sports Travel, som blev en del af NG Travel Group i november 2016, konstaterer nu, at fodboldtræningslejre i udlandet hitter stort, og at både spillere og trænere melder meget positivt tilbage ved hjemkomst. Ambitionen er at sende mindst 80 fodboldhold på træningslejr til varmere himmelstrøg i løbet af de næste år, og målet er ikke urealistisk. John ”Faxe” Jensen er blandt de cheftrænere, der netop har haft en klub af sted på træningslejr til sydligt beliggende himmelstrøg.
Fodbold træningslejr udlandetDet er godt at få musklerne varmet op
De fleste fodboldspillere kan føle sig lidt rustne efter vinterperioden, hvis de slet ikke har set solen eller fået varmen undervejs. Det har Brabrand Fodboldklub netop taget konsekvensen af og været på træningslejr i lune Antalya i Tyrkiet i 24 graders varme. En træningslejr, som Olsen Sports Travel havde arrangeret.
”Rammen for træningslejren var Aska Lara Resort Hotel, som er et skønt stort resort i Antalya i Tyrkiet, med gode baner, et stort pool-område og sjove vandrutsjebaner, når træningen skal have et pift morskab. Brabrand har tilbragt en uge i de lækre omgivelser, og målet var bl.a. at ryste truppen sammen og arbejde på detaljer og store linjer inden 2. division oprykningsspil. Det er også blevet til et par kampe, bl.a. mod storklubben Dinamo Minsk fra Hviderusland”, fortæller Olcay Senoglu.
Også Fremad Amager er blandt Olsen Sports Travels kunder, og de er også netop vendt hjem med ny motivation efter en uges træningslejr i Tyrkiet. Cheftræner John ”Faxe” Jensen siger:
”Det betyder meget for os, at vi kan træne nogle af de ideer, vi har i forhold til vores filosofi. På en sådan fodboldtræningslejr kan vi træne flere gange dagligt, og spillerne kan hvile sig imellem træningspassene. Normalt går de på arbejde eller i skole, men her er de dedikeret til træningen. Fysisk er det godt i forhold til varmen i kroppen, og psykisk er det altid godt, når solen skinner, for det giver god energi, og motivationen stiger hos alle”, siger cheftræneren.
Med John Faxe Jensen som træner
”Tyrkiet er et godt sted at træne, da klimaet er behageligt, og der er gode træningsbaner. Herudover er hotelstandarden høj, og servicen var i top. Det er vigtigt, at der ikke er nogle ting, som skaber et forkert fokus i truppen, men at alt fungerer, så de kan fokusere på fodbolden og det sociale med hinanden”, slutter John ”Faxe” Jensen.
Fodboldtræning sydpåOlsen Sport Travels, som i 2016 hjalp 40 danske fodboldhold af sted til en endnu grønnere grønsvær på træningslejr, har store ambitioner, som ser ud til at holde vand.
I løbet af et par år er målet at fordoble antallet af fodboldhold til minimum 80 og samtidig fordoble omsætningen. Olcay Senoglu, som er manden bag Olsen Sport Travels, er selv tidligere professionel fodboldspiller, bl.a. i FC Nordsjælland, og spiller nu som deltids-professionel. Men hans nye passion er således at hjælpe kolleger på træningslejr i varmen:
”Det er en stor tilfredsstillelse at hjælpe forskellige klubhold af sted på træningslejr, ikke mindst når de kommer tilfredse hjem, er glade og har gode ben og kræfter til en ny sæson. Der er stor forskel på, hvad fodboldgrupperne har brug for på deres træningslejr i udlandet, og det er vores opgave at sikre, at alle får præcist det, de efterspørger”, siger adm. dir. Jan Lockhart fra NG Travel Group.
Fodboldbaner af international standard
For Superligaklubberne er det afgørende, at de baner, de træner på, er af international standard, mens det for ungdomsholdene er vigtigere, at der også er gode aktivitetsmuligheder udenfor banen, fx vandrutsjebaner, game-land, etc. Divisionsholdene værdsætter begge dele, og for alle gælder, at maden skal være i orden. Også derfor indgås kun kontrakter med de bedste resorts i Spanien og Tyrkiet, som det er tilfældet med Aska Lara Resort Hotel, hvor både Brabrand og Fremad Amager netop har været.
Hotel for fodboldklubberMarkedet for fodboldtræningsrejser for klubhold er stort, da den danske vinter er alt for kold at opretholde træningsprogrammet i. Spanien og Tyrkiet tilbyder et langt mildere klima og lækre hoteller, som ikke i samme grad som om sommeren er fuldt belagt.
Tidligere har det primært været den sydlige del af Tyrkiet, som har huset de mange danske fodboldhold, men Olsen Sports Travel benytter nu også Spanien. Malaga-området samt sports- og ferieresortet, La Manga Club, i Sydspanien giver fx optimale forhold for en udbytterig træningslejr.
På sigt er planen at Olsen Sport Travels i NG Travel Group udvider med udenlandske træningslejre til svømme- og fitnessgrupper.
Fakta:
*En vigtig del af træningslejren er, at der er mulighed for massage og fysioterapeut til muskler og velbehag – på hotellet. Det sørger Olsen Sports Travel for
* Den sociale del er vigtig, da nogle spillere er nye på holdet og skal integreres. En uge sammen gør, at alle kommer tættere på hinanden
* Holbæk United og Kastrup Boldklub har også netop været afsted, ligesom kildevældskolens 10. klasse tager til Malaga på studietræningstur i slutningen af marts. Herudover har BSF 3F hold (superligaen for kvinder) været afsted, BSF herrehold, Fremad Amager (1. division), og B.93 (2. division). Alt arrangeret af Olsen Sports Travel
* Olcay Senoglu har selv spillet professionel fodbold i fx FC Nordsjælland – og spiller stadig på deltid
* Han har herudover spillet to år i den bedste række i Sverige (Trelleborg) og spillet et halvt år i Tyrkiet, Ankara. Nu spiller han i Fremad Amager + B93
* Startede rejsebureau Olsen Travels i 2013, der fra november 2016 blev en del af NG Travel GroupShare.

About Author

Comments are closed.