Tips til udlandsferien

0
kysten i grækenlandSkolernes sommerferie er i fuld gang, og mange drager over Danmarks grænser på ferie i udlandet, heraf ca. 325.000 på en charterferie. Star Tour har samlet de 10 vigtigste punkter på tjeklisten inden afrejse, baseret på personalets egne ferie-erfaringer, og guidernes oplevelser med Star Tours kunder på feriemålene.

– I Star Tour har vi tilsammen mange erfaringer med ferie i udlandet, det siger sig selv. Nu har vi samlet vores erfaringer og kogt dem ned til de 10 vigtigste punkter. Husker man disse 10 ting inden ferien i udlandet, er man godt rustet til bare at nyde og holde den længe ventede ferie i sol og varme, mener Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

De 5 praktiske tips inden ferien

· Pas: Husk at tjekke udløbsdato på alle pas, samt gældende pas og visumregler i det land, du skal besøge. Husk også, at alle børn skal have eget pas fra fødslen. Og sidst – husk at navnet på billetten skal være identisk med navnet i passet, uden afvigelser.

· Penge: Medbring et ekstra betalingskort, hvis der skulle være knas med f.eks. VISA.

· Forsikring: Det BLÅ EU sygesikringskort skal med på ferien fra 1.8. i år. Det er i øvrigt vigtigt, du er dækket fuldt og helt på ferien, inkl. hjemrejseforsikring. Tjek det altid en ekstra gang.

· Hjemmet: Sørg for at dit hjem ser beboeligt ud, og vent med feriebilleder og opdateringer på facebook, for at undgå indbrud.

· UM: Skriv dig evt. på Udenrigsministeriets Danskerliste, så de ved, hvor alle er i nødstilfælde. Du finder den her: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/danskerliste/

De 5 pakke tips

· Husk altid at pakke vigtig medicin og værdigenstande i håndbagagen.
· Opladere til kamera, tlf, Ipad mm. Tjek om du får brug for adapter til danske stik.
· Håndsprit til hyppig ”håndvask”
· Servietter til håndtasken, hvis der skulle mangle toiletpapir på det lokale toilet.
· Solcreme, solhat og solbeskyttende badetøj til børnene.

4 Gode tips, mens du er på ferie:

· Leje af bil. Mange vil gerne udforske feriedestinationen på egen hånd, og lejer bil på ferien. Husk kørekort og benyt kendte biludlejningsselskaber.
Vær sikker på, at prisen inkluderer den nødvendige forsikring i tilfælde af en ulykke.
Kontroller bilen med udlejer både ved afhentning og levering for eventuelle skader. Tag billeder af eventuelle skader, så du har dokumentationen i orden.

· Brug hotellets pengeskab. Er det muligt at leje et safe deposit på hotellet, bør det anvendes til værdigenstande og vigtige dokumenter.

· Valuta. Når du bruger kreditkort i udlandet sker det, at butikkerne spørger hvilken valuta du ønsker at betale i. Vælg altid lokal valuta. Hvis du vælger at betale i danske kroner risikerer du at betale meget mere, end du skulle i lokal valuta.

· Eventuelle klager. Hvis du er utilfreds med ting omkring din ferie, skal du underrette om fejlene straks, så din rejsearrangørs guider på stedet har mulighed for at rette op på fejlen med det samme.

Share.

About Author

Comments are closed.