Tablet & mobil i ferien

0

3 ud af 10 danskere kan ikke slippe teknologien i ferien

mobil & sociale medier i ferienEn global undersøgelse foretaget af Hotels.com viser, at hver tredje dansker har svært ved at slukke mobilen i ferien.

På verdensplan er det dog asiaterne, der er mest afhængige af deres elektroniske gadgets, imens de nyder ferielivet. Efter en lang og dejlig sommerferie, hvor mange har opholdt sig i en ferieboble og har været afkoblet fra omverdenen, er hverdagen for de fleste nu for alvorlig gået i gang igen.

Det er ikke kun tøj og sko der bliver pakket når årets rejsekuffert skal findes frem.

mobilbrug i ferienEn ny global undersøgelse fra Hotels.com viser dog, at det ikke er alle danskere, som formår at lægge mobilen fra sig, når de holder ferie. Undersøgelsen, som på verdensplan ser nærmere på 28 forskellige landes digitale ferievaner, viser hvilke nationer, der har sværest ved at opnå en fornuftig balance mellem arbejde og fritid og gå offline, når de holder ferie.

Her viser det sig, at 29 pct. af de danske respondenter kun modvilligt slukker mobilen på ferien, og 3 ud af 10 danskere (30 pct.) indrømmer, at de tjekkede arbejdsmails, sidst de var på ferie. Det er dog ikke kun arbejdet, der gør det svært for danskerne at koble helt fra, imens de nyder ferielivet. De sociale medier har nemlig også en del af skylden, eftersom hver sjette dansker (17 pct.) finder det meget vigtigt at have adgang til de sociale medier, når de er på ferie.

På globalt plan er det dog de asiatiske folkefærd, der har sværest ved at lægge teknologien fra sig på ferien. Thailænderne topper listen, idet hele 85 pct. af de thailandske respondenter fortæller, at alene tanken om at tage på ferie uden deres elskede mobiler, tablets eller laptops er nok til at give dem koldsved. Efter Thailand indtages top 5 over lande, der er mindst villige til at undvære deres gadgets på ferien af Korea (78 pct.), Japan (69 pct.), Kina (67 pct.) og Singapore (60 pct.).

Katherine Hopcraft fra Hotels.com udtaler, “Ferien skulle gerne være en tid, hvor man kan gøre status og koble af, uanset om man ligger på en strand på Seychellerne eller står på snowboard ned af et bjerg i Canada. Selvom smartphones kan have sine fordele på ferien, fx til at tjekke vejrudsigten eller bykortet, ser det ud til, at mange rejsende med fordel kunne lukke ned for deres e-mails, så de bedre kan slappe af og genopbygge en lidt mere ligevægtig balance mellem arbejde og fritid.”

Kinesere og tyskere overdriver deres feriefortællinger

Ser man på hvilke folkefærd, som er mest tilbøjelige til at overdrive historier om deres ferieoplevelser, står kineserne øverst på listen. 67 pct. af undersøgelsens kinesiske respondenter fortæller således, at de er tilbøjelige til at lyve omkring deres oplevelser over for deres venner og familie, når de vender hjem fra ferie. Lige efter Kina finder man Tyskland på en andenplads med 64 pct. og Korea på en tredjeplads med knap halvdelen (48 pct.), som indrømmer at have pyntet på en feriehistorie for at imponere andre. Danskerne er tilsyneladende et mere ærligt folkefærd idet Danmark kommer ind på en 23. plads, hvor kun en femtedel af danskerne (19 pct.) indrømmer at have løjet omkring deres ferieeventyr over for andre.

Share.

About Author

Comments are closed.