Skiferie for nybegyndere

0

Skiferie for nybegyndere

Sverige prisbelønnes for deres mange børnevenlige skisportssteder:
Skiferie for nybegyndereHer er nybegyndere ikke på glatis

Kort køretur fra hjemmet til skisportsstedet. Sjove troldfigurer på pisten. Uddeling af saftevand, når tørsten melder sig. Og masser af blå og grønne løjper til de mindste. Hvis det er noget, der umiddelbart tiltaler en, kunne Sverige måske være det næste sted, man tager poderne med på ski.

Idre Fjäll – Foto: Nisse Schmidt

Sveriges bedste skiområde for børnefamilier 2015

Skisportsstedet Branäs har netop vundet den store børneferiepris i kategorien ’Sveriges bedste skiområde for børnefamilier 2015’. Dette for ottende gang. Idre Fjäll er af Jyllands-Postens læsere kåret til det mest børnevenlige skiområde overhovedet. Og Kläppens snowpark har fået prisen som Sveriges bedste ni år i træk. De har herudover det til fælles, at de ligger et tæt på Danmark. Vores broderland byder med andre ord på en lang række skisportssteder, som egner sig perfekt til, at ikke mindst børn kan blive fortrolige med skiløbet, hvad enten de er til grønne, blå, røde eller sorte pister.

Kort rejsetid og gode priser

Samtidig viser en ny undersøgelse, at danskerne først og fremmest tager til Sverige på skiferie, fordi det er lettere at komme dertil (44 %) end til andre skilande. Prisen er generelt også en vigtig parameter – det svarer hver tredje (32 %) som værende en vigtig årsag til at de valgte Sverige. Hver femte anfører, at børnevenlighed og kvalitet på skidestinationen var af afgørende betydning for deres valg. Idre Fjäll, Sälen, Isaberg, Branäs og Kläppen er netop blandt dem, der hvert år trækker hundredvis af børnefamilier op af de danske lænestole og ud på skiene.

Nybegynder skiferie”Sverige er ideelt til den ski- og naturelskende familie og også til familien, som har børn i alle aldre. Står mor bedre på ski end far, er der også plads til begge to på løjperne. Herudover er Sverige kendt for en familievenlig indkvartering, for det har fx stor betydning for mindre børn, om hytte eller skilejlighed ligger tæt på pister og lifter, så de små ben ikke skal vandre for meget efter endt skiløb. Specielle børnerabatter, dansk skiskole, børnevenlige menuer og sågar mulighed for børnepasning er også noget af det, der kendetegner skiferie i Sverige”, siger Anna Kron Boysen, PR Manager VisitSweden.

Skeler man til prisen, når en hel familie skal af sted på ski, er det oftest billigst at tage på skiferie i januar måned eller efter påske. Skolernes vinterferie er den attraktive højsæson på skidestinationerne, men hvis man booker skirejsen tidligt, kan man være heldig at opnå attraktive “book-tidligt” rabatter. Og har man børn, der slet ikke går i skole endnu, er der frit slag.
VisitSwedens guide til skiløb for børnefamilien:

Branäs: Sveriges bedste skiområde for børnefamilier
For ottende gang har Branäs netop vundet den store børneferiepris i kategorien ’Sveriges bedste skiområde for børnefamilier 2015’ (barnsemester.se). Op til denne sæson har stedet netop også forbedret nybegynderområderne, og flere børnelifte er kommet til, samtidig med at alle udendørsaktiviteter er gratis for børn. Børn under 8 år får desuden gratis liftkort.

Branäs er et varieret skisportsområde med prima skiløb til alle aldre, der serveres varm saftevand på løjperne til dem, der har løbet sig tørstige, og skilejen er fleksibel (ikke alle børn eller voksne vil stå på ski 8 timer hver dag – eller 7 dage i streg). Branäs fritidscenter har i alt 29 nedfarter og 20 lifte (inklusive en kabinelift). Man kan stå på ski i op til tre herlige kilometer ned ad bakke, hvis man vil, og så ligger Branäs kun cirka otte timer nord for København.

Læs mere her: Branäs

Skibakker for nybegyndereIdre Fjäll: Det mest børnevenlige skiområde

Idre Fjäll er netop af Jyllands-Postens læsere kåret til det mest børnevenlige skiområde overhovedet. Idre Fjäll er bl.a. kendt for deres gode skiskole, hvor mange skilærere taler dansk, og ud over skiløb kan familierne kaste sig over aktiviteter som bob- og hundeslæde, kanetur, børnenes afterski, bowling, sportscenter og badeland. Er man nybegynder – eller blot et barn med appetit på andet end ski – er der således masser at kaste sig over.

Læs mere her: Idre Fjäll

Sälen med fine figurer på eventyrpist

Sälen, som består af områderne Hundfjället, Högfjället, Kläppen, Lindvallen, Stöten og Tandådalen, byder på masser af muligheder for familiens yngste – og andre legesyge. Flere børne- og eventyrområder gør det til et mekka for de mindste, og sjove og spændende funparks motiverer de større. Et kæmpe hit for børn i alle aldre er Trollskogen, som er ovennævnte  kilometerlange eventyrpist med mere end 450 udskårne troldfigurer, der underholder børnene hele vejen ned.

Hundfjället
Hundfjället er skiparadiset for store og små. Her er alt samlet på et sted, og der er skiterræn til ethvert niveau. Lige fra ’Væggen’, der – som navnet antyder – er ret stejl, til Trollskogen, som er eventyrområdet for børn med over 450 unikke skovtrolde og masser af restauranter og aktiviteter langs vejen.

Godt skisted for nybegyndereLindvallen
Lindvallen er et af de anlæg, som tilsammen gør Sälen så unik. Her finder man Europas største skiområde for børn. Hop, rails og andet sjov kan findes her, og mange vil begejstres over Pink Park! Her ved Sveriges bredeste skibakke finder man også Experium med 3D-bio, spa, wellness, bowling og et indendørs surf-anlæg! Er mor ikke så meget til ski, kan hun jo altid dyrke spaen eller lidt wellness.

Læs mere her: Sälen

Kläppen
Kläppen er med sine 34 pister ideel til familier, hvor familiemedlemmerne har forskellige niveauer. Kläppens snowpark er blevet kåret som Sveriges bedste ni år i træk af det svenske magasin ”Åka skidor” og er det perfekte sted for dem, der ikke er bange for at få luft under skiene. Stadig flere unge danskere valfarter til den overdådige snowpark, der år for år bliver udbygget med input fra nogle af verdens bedste snowboardere.

Kläppens to maskotter Trolle og Trolla sørger for, at de mindste får masser af sjov på ferien, og de arrangerer fx spændende skattejagter, konkurrencer og troldesafari.

Læs mere her:  Kläppen

Sydsverige:
Skövde/Billingen
Kun 4 timer nord for Malmø finder man Billingen, som er et Vasaløbscenter med kilometervis af skispor, slalombakke midt i byen, skøjtebane under åben himmel og Sveriges bedste eventyrbad.
For at tage det sidste først er Arena Skövde oplevelsesbad udnævnt til Sveriges bedste eventyrbad af barnsemester.se fire år i træk. Med over 370 meter vandattraktioner er der noget for enhver smag.

Med strålende udsigt over hele Skövde troner Billingebakken, og selve skibakken er 400 meter lang og har en faldhøjde på 100 meter. Der er også en særlig snowpark til hop og tricks, både for ski og snowboard. Man kommer op til toppen med tallerken- eller ankerlift. Helt særligt for Billingen er, at man kan køre i bil både til toppen og bunden af bakken.

Hvad gælder langrend på destinationen, er Billingens fritidsområde også et officielt Vasaløbscenter for langrend (hvilket indikerer, at anlægget har klaret Vasaløbets hårde kvalitetskontrol). Her findes 40 km præparerede skispor, hvoraf 4 km er oplyst af kunstsne. OL-vinderen Marcus Hellner kommer fra Skövde-egnen og har startet sin karriere i Billingebakken.

Læs mere her: Billingen

Isaberg med vinterfiskeri og skøjteløb – ud over skiløb
Isaberg ligger så tæt på København, som man næsten kan komme (320 km) og er et lille ideelt skiområde for familier, der skal af sted med små børn for første gang. Hvis børnene ikke kan overskue en hel dag på ski, findes der masser af anderledes børneaktiviteter ved siden af skiløbet. Man kan forsøge sig på langrend, prøve at vinterfiske og løbe på skøjter. Og så er der en helt fantastisk legeplads, der også fungerer om vinteren.

Læs mere her: Isaberg

barnsemester.se
Det er YouGov, der netop har foretaget undersøgelsen blandt danskere i alderen 18-74 år, bredt fordelt på køn og geografi. Undersøgelsen havde 1000 respondenter.
Se mere her:
skiferie.visitsweden.com

 

Share.

About Author

Comments are closed.