Sådan overlever din mobil i vinterkulden

0

Sådan overlever din mobil i vinterkulden

Alle mobiler på markedet i dag, bør kunne klare en ægte norsk vinter, siger Telecom specialist hos Elkjøp, Norge.
Hvorfor bliver din mobil ramt af sne og kulde, og hvordan passer du bedst din telefon på kolde dage? Her er nogle gode kolde råd fra en der kender det nordlige klima.

Alle elektroniske produkter, mobiltelefoner inkluderet, kan påvirkes af sne og kulde. Batteriets ydeevne kan blive reduceret, og displayet kan virke hårdt og langsomt – for at nævne et par ting.
Mobiltelefon på skiferien

– Måske du kan huske noget af det, du har lært i videnskab i folkeskolen, at kemiske og fysiske processer kan være langsommere jo koldere det er.

Det er netop, hvad mange oplever nu om vinteren, for eksempel, at mobiltelefonen ikke fungerer efter hensigten.

Desuden kan tør vinterhud gøre, at man får et indtryk af, at den mobile skærm virker dårligere, siger Thorfinn Halvorsrud, salgsdirektør for Telecom hos Elkjøp.

Ingen skiferie uden ansvarsforsikring – BASTA!!!

 

Han mener kondens også kan være en udfordring på nogle vinterdage, men at det overordnet er et mindre problem.
Skal kunne modstå en rigtig norsk vinter
Men hvor meget ægte norsk vinter tåler nutidens højteknologiske telefoner egentlig?
– Alle mobiltelefoner, der sælges på de nordiske markeder er produceret til at modstå norsk vinter, så længe du holder dig inden for producentens generelle instruktioner og bruger sund fornuft. Du bør være i stand til at bruge telefonen ligesom om sommeren, men det siger sig selv, at det ville være en fordel at forsøge at holde mobilen så varm og så tør som muligt, siger Halvorsrud.
Mobiltelefon og kuldeEt tip, der kan hjælpe vinterkolde mobiler er at gemme dem i en lomme tæt på kroppen, for at undgå at de bliver for kolde. Inderlommen kan være en vinder her, selvom kondens så kan være resultatet.

Hvad er safari?
– Hvis du bruger din mobiltelefon et stykke tid, så den bliver kold og derefter kommer den i en varm inderlomme, kan der opstå kondens. For at undgå kondens bør opvarmning af mobilen ske så gradvist som muligt. Den enkleste og bedste er at lægge din mobiltelefon i et køligt rum, når du kommer hjem fra skituren, og derefter bringe den ind i stuen senere, siger Halvorsrud.
Et andet trick er at erhverve et mobil cover. Dette vil i nogen grad være med til at beskytte enheden mod koldt vejr.

Vandtætte mobiler

Men er der mobil modeller på markedet i dag, som klager kulde bedre end andre? Nej, mener Elkjøp Halvorsrud. Med hensyn til Kong Vinter, så han lige hårdt, uanset hvilken producent du køber telefonen fra.
– Vandtætte mobiler kan have en lille fordel på kolde dage, og her er både Sony og Samsung meget gode modeller. Nogle telefoner har nu også “handske mode”, hvilket betyder, at den berøringsfølsomme skærm kan betjenes selv med handsker, forudsat at de ikke er for tykke. Derudover er der er mobile handsker på markedet, hvor det er syet bittesmå metal stykker i fingerspidserne, så du meget nemt kan bruge skærmen uden at tage handskerne af, siger Telecom specialisten.
På trods af, at mange mennesker oplever visse udfordringer med deres mobiltelefoner i løbet af vinteren, har hverken Elkjøp eller de mobil værkstedskæder de samarbejder med registreret en s stigning i antallet af reparationer for nylig.

 

Få mobiler beskadiget af kulden
Halvorsrud tror, det beviser, at den norske vinter i hele undlader at sætte nutidens mobiltelefoner ud af spillet i særdeleshed stod omfang.
– Man skal kunne stole på, at mobiltelefonen virker, selv når det er koldt snevejr udenfor. Vi får en begrænset mængde af mobiltelefoner med fugtskader for øjeblikket og nogle med fysiske skader forårsaget af grov brug. Men det er ikke anderledes end i midten af sommeren, når vores kunder tager deres telefon med på stranden eller bruger den til ferieaktiviteter, siger Halvorsrud.
Han mener, at en forsikringsaftale for mobiltelefonen kan være en god løsning for dem, der ønsker at være ekstra godt sikret. Så vil du blive dækket, hvis uheld og fugtskader ville ødelægge telefonen.Share.

About Author

Comments are closed.