De unge sparer mere op til sommerferien

spar op til ferien

Dobbelt så mange unge som gamle bruger året på at spare op til sommerferien

Sommerferien er snart rundt om hjørnet, og mange er så småt begyndt at planlægge den. Især de unge har dog tilsyneladende haft sommerferien i tankerne i lang tid. Blandt de danskere i alderen 18-29 år, som planlægger at holde sommerferie i år, har hele 2 ud af 3 nemlig brugt året på at spare op til sommerferien. Anderledes ser det ud hos den ældre generation, hvor de fleste har råd til at holde sommerferie uden at spare op. Således har kun hver tredje af de danskere over 60 år, som skal holde sommerferie i år, brugt året på at spare op til ferien. Det viser en undersøgelse foretaget af hoteleksperten Hotels.com blandt 1.226 danskere fra hele landet.

Når kalenderen endelig melder om sommerferie, tyder noget på, at især de unge danskere vil være sikre på at have råd til hele pakken. I hvert fald har 2 ud af 3 (64 pct.) af de danske unge mellem 18 og 29 år, som planlægger at holde sommerferie, brugt hele året på at spare op for at få råd til årets sommerferie.

Anderledes ser det ud hos den ældre generation, hvor noget kunne tyde på, at kistebunden ikke er lige så tom som hos de unge. Blandt de danskere over 60 år, som skal holde sommerferie i år, er det således kun 33 pct., der har sparet op til sommerferien i løbet af året.

I stedet regner størstedelen af de ferierende danskere over 60 år med, at de har råd til at holde sommerferie i år uden at spare op eller låne penge. Derimod er dette kun gældende for 15 pct. af de unge danskere. Det viser en ny undersøgelse foretaget af hoteleksperten Hotels.com blandt 1.226 danskere fra hele landet.

Flest sjællændere sparer op til sommerferien
Alt i alt sparer knap halvdelen af de danskere, som planlægger at holde sommerferie i år, op til sommerferien i løbet af året. Dog er der lidt flere fra Sjælland, som har brug for at spare op til sommerferien, end der er fra Fyn og Jylland.