Rejsen til Palma de Mallorca

0

Rejsen til Palma de Mallorca

Året er 2015 kalenderen skifter ifølge almanakken fra forår til sommer. Juni, årets første sommermåned er ikke ligefrem noget at råbe hurra for rent vejrmæssigt, den er kold og kedelig og en anelse efterårsagtig, den helt store feriemåned juli er ikke meget bedre.

Trist dansk sommervejrSolpanik

Hjælp! – vi er gået i solpanik. Som så mange andre danskere har vi lige siden starten af juni ventet på at det skulle blive sommer, sol og hvad vi forstår ved godt ferie vejr.

Hver gang vi gik ind i en ny uge tænkte vi så, nu kommer den (sommeren), men ak det nåede ikke at blive sommer før det blev vores tur til at holde ferie i uge 29 & 30 æv, æv.

 

Sommer på Mallorca

Vi ville have sommer

Som nævnt bukkede vi under og gik i solpanik, vi skulle altså bare have noget sol og varme. Så vi gik i gang med den helt store rejsesøgemaskine manøvre.

Vi besøgte den ene rejsesøgemaskine efter den anden for at finde de absolut billigste flybilletter til sydens sol og hvad der skulle vise sig at være en nærmest ulidelig varme.

 

Yes, Yes vi kan komme på ferie

Efter at have søgt noget tid efter flybilletter til forskellige destinationer fandt vi 4 flybilletter til Palma de Mallorca til kr. 2000,00 per person tur/retur (ikke helt billigt, men perioden taget i betragtning – uge 29 & 30 er trods alt højsæson) med afgang fra Hamborg Lufthavn med EasyJet onsdag den 15. juli og retur torsdag den 3. juli. Det blev altså kr. 8.000,- for flybilletter til os 4.

Rejsen til mallorcaHotel eller feriebolig på Mallorca

Nu var vi da sikre på at kunne komme ned til varmen og så gik den store jagt ind efter et sted at bo på Mallorca. Sidste år i efterårsferien, var vi faktisk også på Mallorca i den populære ferieby Alcudia, hvor vi boede i en skøn ferielejlighed lige ved stranden.

Så denne gang ville vi denne gang gerne prøve, at bo et andet sted på den fantastiske ø. Derfor søgte vi efter ferielejligheder i nærheden af hovedbyen Palma.

Undgå lange taxi ture og udlejningsbiler

Ved at vælge Palma som ferieby kunne vi undgå at skulle køre en længere (læs dyrere) tur i taxi eller leje en bil, som hurtigt lægger beslag på yderligere kr. 2.000,- af feriebudgettet (for en uges leje). Det er såmænd billigt nok at leje en bil på Mallorca, men en forsikring uden selvrisiko koster faktisk ligeså meget som selve billejen og derfor ville prisen far en uges leje af en minibil løbe op i de ca. kr. 2.000,-.

Nå, som sagt så ledte vi altså efter en lejlighed i Palma området, gerne tæt på strand og ikke alt for langt fra bycentrum. Vi fandt et par lejligheder, som så ud til at være ledige i den ønskede periode, via Homeaway og kontaktede ejerne, men de vendte ikke tilbage lige med det samme og da vi var meget sent ude, begyndte vi også at kigge på hotelpriser og andre lokaliteter på den skønne ø, Mallorca.

3 dage før vi skulle rejse kom der endelig svar fra ejeren af den lejlighed, som vi helt ville leje, men desværre var den udlejet i den ønskede periode. De andre vi havde kontaktet havde heller ikke noget ledigt på det tidspunkt, som vi havde behov for et sted at bo.

Hotel på MallorcaVi bookede i stedet på hotel

Så vi endte med at bestille 2 værelser på Hotel Amic Horizonte, de havde nemlig ikke flere ledige familieværelser og desuden er vores børn så store, at både de og vi var bedst tjent med, at vi havde hvert vores værelse, hvilket desværre også gør det lidt dyrere.

 

 

Sådan fandt vi hotellet

Vi søgte på Hotels.com og fandt fandt det valgte hotel bedst egnet til vores behov og ikke mindst vores pengepung, for juli er jo ikke ligefrem den billigste periode. Gennem Hotels.com kostede de 2 værelser kr. 10.880,- i alt for 8 dage inkl. morgenmad. Vi syntes at det var lige dyrt nok og tjekkede derfor hotellets egen hjemmeside, godt nok kræver Hotels.com at de tilknyttede hoteller ikke må udleje værelserne billigere, på egen hjemmeside, end den pris de står til hos Hotels.com (hvilket der har været en del røre om i medierne i den seneste tid og der kører vistnok også en sag herom i EU regi).

Men hvis et hotel skal afgive 20% af lejeprisen til Hotels.com, hver gang de lejer ud gennem dem, så vil mange hoteller naturligvis gøre alt for at kunderne i stedet lejer værelserne direkte. Derfor laver hotellerne ofte nogle undersider på deres website med specialrabatter, som hotelsøgemaskinen ikke kan finde.

Kr. 2.000 i besparelse

Vi fandt da også et sommer tilbud , hvor vi kunne booke de samme værelser til i alt kr. 8.800,- inkl. morgenmad for den samme periode. Så dem bookede vi, godt nok kunne vi gennem Hotels.com have optjent ca. 1½ gratis overnatning gennem deres bonusprogram, men vi mere behov for, at få rabatten her og nu.

Alt var klar og så kom tilbuddene

Vi havde ikke mere ned lige booket før der var et par stykker af dem vi havde kontaktet vedr. leje af lejlighed vendte positivt tilbage, men nu havde vi jo booket hos Hotel Amic Horizonte og det holdte vi ved.

Billige værelser med overraskende udsigt

Værelserne vi havde booket var i den billigste kategori de har og uden havudsigt, placeret i hvad de kalder et anneks. Men da fik nøglerne og så værelserne, så havde de faktisk alligevel lidt havudsigt fra altanen, og det var da godt at vi ikke havde betalt ca. Kr. 2.000,- ekstra for at få en bedre udsigt, for med den temperatur på 39 grader, var det nærmest ulideligt at sidde på altanen.

Udsigt over palma de mallorcaPanorama terrasse

Selvom værelserne var placeret i hvad de kaldte et anneks, så var det ikke just hvad vi forstår ved et anneks, da der var ca. 50 værelser i bygningen, som øverst oppe havde en kæmpe panorama terrasse med den skønneste udsigt over havnen, havet og med den gamle bydel af Palma i baggrunden.

Share.

About Author

Comments are closed.