Populære bøger til ferien 2014

0

Ferielitteraturens top 5: Dét læser danskerne i ferien

MofiboFor mange danskere betyder ferie afslapning med en god bog. Men hvad foretrækker vi at læse? I år har særligt e-bøgerne været pakket med i danskernes feriekufferter, og det er blandt andet en krimi fra en tidligere børnebogsforfatter og en biografaktuel ungdomsroman, der fanger de ferieramte danskeres interesse.
Der er dømt sol og sommer for danskerne, og traditionen tro har mange besluttet, at der nu skal være tid til at dase i solen med en god bog. Forskellen på i år og tidligere år er blot, at det i højere grad er en elektronisk bog, valget falder på. Det kan e-bogstjenesten Mofibo skrive under på. De havde nemlig sine hidtil bedst sælgende uger i sommerugerne 28-32.

”Vi kan se, at e-bøger generelt bliver mere og mere populære. Især her i sommerperioden er flere tyet til den digitale litteratur, og det handler nok blandt andet om bekvemmelighed. En tablet er let at pakke i tasken, og på den måde kan man have uendeligt mange bøger med sig, uden de fylder mere,” forklarer Morten Strunge, stifter af Mofibo.

krimiforfatterOg danskernes feriefavoritter hos Mofibo er især de nye krimier, mens der også sniger sig en ungdomsroman og et chick-lit-hit ind på top 5.
På førstepladsen finder vi krimien og voksenbogsdebuten, ”Løbende Tjener”, af Dennis Jürgensen, som de fleste nok kender bedst fra ungdomsromanen ”Kærlighed ved første hik”. Mofibo har eneret på ”Løbende Tjener” frem til 11. august, hvor bogen udkommer i de fysiske boghandler.

Som nummer to på hitlisten for ferielitteratur finder vi den filmaktuelle ungdomsroman ”En flænge i himlen” af John Green, mens tredjepladsen indtages af Mari Jungstedts niende bog i krimiserien om politiinspektør Anders Knutas, ”Det fjerde offer”.
På 4. og 5. pladsen findes henholdsvis det internationale hit fra Åsa Helleberg, chick-lit-romanen ”Sonjas sidste vilje” og spændingsromanen ”Skyggedrengen” af Carl-Johan Vallgren.
Det ses også, at der generelt er en overvægt af mænd i forhold til kvinder, der læser krimier som for eksempel Dan Browns ”Inferno” og Steve Jobs’ selvbiografi, mens kvinder hellere læser værker som Hanne Vibeke Holsts ”Knud, den store” og Sissel Jo Gazans ”Svalens Graf”.

Danskernes top 5 hos Mofibo:

1. ”Løbende Tjener” af Dennis Jürgensen
2. ”En flænge i himlen” af John Green
3. ”Det fjerde offer” af Mari Jungstedt
4. ”Sonjas sidste vilje” af Åsa Helleberg
5. ”Skyggedrengen” af Carl-Johan Vallberg

Om Mofibo
Mofibo er en dansk virksomhed, der som den første på markedet udbyder ubegrænset e-bogs-læsning til danskerne for et fast månedligt beløb. Mofibo tilbyder læsning til alle aldre og kan anvendes på både smartphone og tablet. Desuden er Mofibo også tilgængelig i udlandet.

Mofibo har du adgang til mere end 10.000 bøger for 99 kroner om måneden. De første 14 dg. er gratis.

Share.

About Author

Comments are closed.