Ølfestivaler i 2014

0

Guide til Europas øl-festivaler

Ølfestival

Der er mange at vælge imellem og endda med gode priser på overnatning

Lederhosen, tyrolerkjoler og øl i lange baner. Øl-festivaler er blevet så populære, at flere byer har taget den årlige tradition til sig, og selvom Oktoberfesten i München måske er den mest kendte, så byder både Riga, Budapest, Prag, London og Berlin også på øl-festivaler, som er værd at besøge. Og en række af disse byer har hoteller med meget fordelagtige hotelpriser. Det viser Hotels.coms seneste Hotel Price IndexTM (HPITM).

For 200 år siden startede en årlig tradition i München, Tyskland, hvor man behørigt fejrede, at høsten var i hus. En tradition der i dag er blevet til en 16 dages lang ølfestival, kendt som Oktoberfest, der årligt får besøg af ca. 6,4 mio. mennesker fra hele verden.

Men Oktoberfest er blot en af mange ølfestivaler, som man kan besøge rundt om i Europas byer. Og en række af de andre ølfestivaler byder endda på overnatninger, der er næsten halvt så billige, som dem man kan finde til Oktoberfest i München. Det viser tal fra Hotels.coms seneste Hotel Price Index (HPI), der er baseret på bookingdata fra mere end 150.000 hoteller verden over i 2013.

heidis barDrik øl i øst og spar penge på hotellet Vil man gerne deltage i ølfestival og spare lidt på udgifterne til overnatning, så kan man med fordel prøve nogle af de østeuropæiske ølfestivaler i fx Riga, Budapest og Prag. Udover fremragende fest i gaderne tilbyder byerne nemlig også fordelagtige overnatninger med hotelpriser der i 2013 lå fra 535 kr. pr. nat.

Latvia Beer Fest i Riga, Letland, er den største baltiske festival og foregår i den næstsidste weekend i maj fra d. 23. til d. 25. Her kan man prøve mere end 150 forskellige øl, spise spændende mad og få god underholdning. Her kostede en overnatning 535 kr. i 2013.

Czech Beer Festival er en ølfestival, som faktisk både kan opleves i Budapest og Prag. Her kan du opleve det tjekkiske køkken, smage øl fra hele verden og besøge de små bryggerier. Festlighederne i Budapest løber af stablen fra d. 17 til d. 30. juni. I Prag strækker ølfestivalen sig over en lidt længere periode, da man her kan smage på de mange øl fra d. 15. til d. 31. maj. Her skal man regne med at slippe i omegn af henholdsvis 542 kr. og 606 kr. hvilket var den gennemsnitlige pris betalt i Budapest og i Prag i 2013.

London og Berlin byder også på øl Det er ikke kun i de østeuropæiske byer, hvor man har mulighed for at deltage i ølfestival. Både London og Berlin giver også deres gæster mulighed for at nyde øl i lange baner. Berlin inviterer fx til ”verdens længste ølfestival”, hvor de 800.000 gæster, som plejer at deltage, får mulighed for at smage på over 2000 forskellige ølmærker over de 3 dage festivalen forløber. I år afholdes verdens længste ølfestival fra 1. til 3. august, og deltager man i disse festligheder, kan man forvente at få en overnatning for 675 kr. hvilket var den gennemsnitlige pris betalt i 2013.

I London er der bl.a. mulighed for at deltage i The Great British Beer Festival, som er Englands største ølfestival. Her har de godt 55.000 gæster, der plejer at deltage, mulighed for at prøve mere end 900 forskellige slags ales, ciders og øl. Denne ølfestival finder i år sted fra 12. til 16. august. Deltager man i festlighederne i London, må man regne med at betale godt 1099 kr. da dette var den gennemsnitlige pris i 2013.

Oversigt over ølfestivaler 2014

Share.

About Author

Comments are closed.