Økologi på hoteller

0

Økologisk blåstempling til First-hotel

Økologi hotelFirst Hotel Europa har netop modtaget det økologiske spisemærke som det første hotel i kæden og som det blot 12. hotel i Danmark og viser dermed igen, at hotellet er i front, når det kommer til bæredygtighed.

First Hotel Europa i Aalborg er miljøet en mærkesag, og som et led i den filosofi har hotellet som det første hotel i kæden fået tildelt det økologiske spisemærke i bronze. Mærket indikerer, at 30-60 procent af råvarerne i hotellets køkken er økologiske, og hos First Hotels Europa mener man, at økologien passer naturligt ind i hotellets bæredygtighedsstrategi og visioner:

– Vi er gået målrettet efter mærket, og det er en vigtig milepæl for os, idet vi allerede i 2013 blev certificeret med Green Key-mærket og derfor har nogle høje miljømæssige standarder, som vi skal leve op til, forklarer Kuno Becker-Rasmussen, adm. direktør hos First Hotel Europa, og fortsætter: Vi har en stor interesse i at værne om miljøet og at gøre tingene på en bæredygtig måde, så der også er noget til de næste generationer, og her er det økologiske spisemærke helt sikkert et skridt på vejen.

Kuno Becker-Rasmussen fortæller, at hotelbranchen i stigende grad konstaterer et krav fra kunderne om at tage ansvar. Et krav, man hos First Hotel Europa ser positivt på, da det giver anledning til at hæve kvaliteten:

– Vi lægger stor vægt på gode råvarer og høj kvalitet, og de økologiske produkter er uden tvivl af en helt anden og bedre kvalitet end de konventionelle. Det gør, at kvaliteten af vores mad bliver endnu bedre, og vi har også fået mange positive tilbagemeldinger fra vores gæster i forbindelse med vores økologiske initiativ, siger kok og F&B Manager hos First Hotel Europa Bjørn Jensen.

Certificeringen betyder ikke kun, at hotellets køkken nu bugner med økologiske madvarer, men som et led i en større udviklingsstrategi og for at få kontrol over råvarerne, har man valgt at overtage morgenmaden, som tidligere har været udliciteret til anden side, hvilket betyder, at hotellet nu er begyndt at producere nogle af råvarerne selv:

– Da vi overtog morgenmaden tilbage ved årsskiftet, valgte vi bevidst at gå efter kvalitet og økologi, og derfor er vi bl.a. begyndt at producere vores egen yoghurt. På den måde får vi fuld kontrol med kvaliteten, og vi kan håndplukke mindre leverandører til fordel for de store og dermed sikre, at vi får lige de råvarer, som vi ønsker, slutter Bjørn Jensen.

I hele First-kæden arbejdes der aktivt med miljøcertificeringer, og man har sat som mål, at samtlige hoteller skal miljømærkes, enten efter Green Key, ISO el. lign. First Hotel Europa i Aalborg er det første hotel i Nordjylland, som er godkendt til det økologiske spisemærke.

Share.

About Author

Comments are closed.