Ny skandinavisk rejseguide: Scandinavian Detours

0

Ny skandinavisk rejseguide: Scandinavian Detours

Flere og flere foretrækker oplevelsesrejser i naturen frem for traditionelle badeferier. Men man behøver ikke at rejse langt væk for at få en stor oplevelse. Derfor har Talisker sammen med en række førende skandinaviske eventyrere udviklet Scandinavian Detours. Det er en rejseguide, hvis formål er at inspirere folk til at udforske vores egen natur i Skandinavien.
Her følger seks udvalgte ”detours” fra henholdsvis Sverige, Norge og Danmark:

Sverige

Högbergsfältet, Värmland
Hogbergsfaltet - SverigeNaturreservatet rummer alt fra dybe gruber, ruiner, landbrugsjord til den mest generøse flora og fauna. Det blev oprettet for at bevare de gamle minebygninger og landbrugsjord.
Du skal faktisk igennem en hemmelig passage i en mineskakt for at finde det. Men det er umagen værd.
Fornemmelsen af at finde dit eget øde sted er, hvad der gør det så spændende og fantastisk! Glem ikke at medbringe tørre sko.
Blanktjärnarna, Jämtland
blanktjarn - SverigeDet er som at finde en del af Caribien midt i det svenske nordlige vildnis. Blankstjärnarna er med sit turkisvand intet mindre end et sandt naturvidunder, og kontrasten mod bjergskovene gør det til et fantastisk skue.
Det kalkholdige landskab gør det muligt for både flora og dyreliv at trives.

Med lidt held kan du dele din oplevelse med et rensdyr på vej til bjergsøen. Men vær opmærksom på andre mindre venlige vilde dyr…

Norge

Stabbursdalen Nasjonalpark, Finnmark
Stabbursdalen - NorgeNordlys eller endeløs midsommersol over den nordligste fyrreskov i verden gør Stabbursdalen Nasjonalpark virkelig unik og en “must see” oplevelse.
Landskabet har alt fra søer til bjergtoppe og skove. Hvis du er til fiskeri, har dette sted nogle af de mest fantastiske fiskeriområder i det nordlige Skandinavien. Et godt sted at lære mere om det samiske samfund.
Gammelsætra i Grøvudalen, Møre og Romsdal
Det er som at rejse tilbage i tiden og opleve en velbevaret skat. Tilgængelig og farverig natur, varme kilder til at svømme i kombineret med hytter, som du kan leje. Omtalte vi maden? Fang og tilbered din egen mad over åben ild, for stedet er som et stort spisekammer.Danmark

Tisvilde hegn, Nordsjælland
Tisvilde - Danmark
Hvis du er på udkig efter en fortryllet skov, er dette stedet at tage hen.
Byen Tisvilde er kendt for sin berømte og smukke strand, men gå til Tibirke Bakker og Troldeskov, som ligger omkring Tisvilde Hegn.
En ægte troldeskov, Sjællands største hede, gamle slotsruiner og en landsby skjult dybt inde i skoven.
Thyborøn Bunkerne, Nordjylland
Thyborøn - DanmarkEn solid påmindelse om en anden tid. Et område fyldt med bunkere fra 2. Verdenskrig. De forladte cementfæstninger er nu tomme huler, der kæmper imod de barske vejrforhold.
Det er ulovligt at overnatte i dem, undtagen én. Den har kroge til hængekøjer og er et godt sted at lave et lille bål for at holde varmen og lave mad.

Ikke mange mennesker kender denne bunker, og du bliver nødt til at udforske området for at finde den. Et lille hint er, at det ikke er en af bunkerne på stranden, men ligger skjult i klitterne.

Bidragyderne til guiden:
•         Emma Svensson (SE)
•         Sofia Ekelund (SE)
•         Mikael Lindnord (SE)
•         Tonje Blomseth (NO)
•         Jakob Gjerluff Ager (DK)
•         Morten Nordstrøm (DK)

Yderligere information:
Besøg: www.scandinaviandetours.comShare.

About Author

Comments are closed.