Lydbøger til ferien

0

Lydbogen vinder indpas i de danske ører
lydbøger til ferienEfter et par år i glemmebogen er lydbogen stærkt tilbage. Formatet tiltaler det moderne familiemenneske, fordi det passer til en travl hverdag, hvor man også har andet om, ja, ørerne. Når vi lytter, er det især krimierne, der er populære blandt danskerne. I april måned var 9 ud af 10 bøger på Storytels Top 10 krimier.

København 10. juni 2014: Storytel er for litteraturen, hvad Spotify er for musikken, og hvad Netflix er for det levende billede. Efter mere end et år på det danske marked gør Storytel, streamingtjenesten for lydbøger, nu status over danskernes lydbogsvaner. Og det ser lovende ud, for antallet af nye abonnenter er på knap et år mere end seksdoblet.

Tendensen med lydbøger går godt i spænd med Kulturstyrelsens initiativ ”Danmark Læser”, hvor en undersøgelse har vist, at mange, der ellers gerne ville læse, ikke får det gjort på grund af tidsnød.

Kulturvaneundersøgelsen, der blev foretaget i 2012 af Kulturstyrelsen, viste nemlig, at 40 % af danskerne stort set aldrig stikker næsen i en bog. For mange er det dog ikke et bevidst fravalg af litteratur, men i stedet en konsekvens af en travl hverdag. Den udfordring kan lydbogen løse.

lydbøger på abonnement”Den absolutte fordel ved lydbogen er, at man kan tage litteraturen med sig, mens man laver andre ting, så det at nyde litteratur også kan foregå, mens hverdagen ruller. Det er det, kunderne fortæller os, altså at Storytel er en genial måde at ”læse” på, mens man er på cyklen, i bilen, i haven eller noget helt fjerde”, fortæller Laura Groth fra Storytel og fortsætter:

”Vi har også et stort udvalg af børnebøger, og der er mange forældre, der bruger Storytel, så børnene kan lytte til historier på bilferien eller derhjemme, mens der fx tegnes løs. Storytel har nemlig noget at byde på for både børn og voksne, og rigtig mange familier synes, at et abonnement er en god investering.”

I Storytels app kan man downloade bøger til lytning offline, så man undgår dyrt internetforbrug på ferien. Det peger lytterne også på som en fordel ved Storytel:

”Når turen går udenlands eller bare til sommerhuset, er bøgerne tung bagage. I Storytels app kan du downloade bøger til offline lytning, så du sagtens kan lytte, selvom du ikke har adgang til netværk eller ikke ønsker at bruge data i udlandet.”, siger Laura Groth.

Top 10 romaner

i april 2014:
1.Smukke Jan af Lars Kjædegaard
2.Ensomme hjerters klub af Lotte og Søren Hammer
3.Pigen i Satans Mose af Lotte og Søren Hammer
4.Alting har sin pris af Lotte og Søren Hammer
5.Den røde labyrint af Lars Kjædegaard
6.Goyas hund af Lars Kjædegaard
7.Svinehunde af Lotte og Søren Hammer
8.En mand der hedder Ove af Fredrik Backman
9.Den sidste dommer af Lars Kjædegaard
10.Dødesporet af Sara Blædel

Læs mere om Storytel på www.storytel.dk

Storytel

Storytel er en digital abonnementsservice, som streamer lydbøger til din mobiltelefon. Du downloader en app til din mobil (iPhone og Android) og opretter et abonnement og derefter kan du lytte, så meget du vil. Bøgerne streames i formatet mp3, og du kan bl.a. lytte offline, indstille hastigheden og bruge sleepfunktionen, så bogen ikke fortsætter efter, du er faldet i søvn. I Danmark koster et abonnement 99 kr. om måneden.

Storytel har aftaler med mange danske forlag og kan derfor tilbyde helt nye lydbøger inden for alle genrer, ligesom der også er et stort udvalg af engelske bøger til rådighed.

Det svenske firma blev grundlagt i 2005 af Jon Hauksson (systemarkitekt og chefudvikler) og Jonas Tellander (adm. direktør) under navnet Bokilur. I 2007 skiftede virksomheden navn til Storytel med henblik på international ekspansion. De sidste fire år er Storytel i Sverige vokset med 100% pr. år og har pr. april 2014 over 80.000 betalende kunder. Storytel blev lanceret i Danmark i foråret 2013 på samme tid som lanceringen af Storytel i Holland.

Share.

About Author

Comments are closed.