London til lavpris

0

Oplev London uden at bruge en krone

Danskernes favorit storby

Danskernes foretrukne storby er fyldt med gratis seværdigheder

Storbyen London har vundet danskernes hjerter og var i 2013 danskernes foretrukne rejsemål i udlandet. Som alle ved, er det dog ikke helt billigt at holde ferie i storbyen. Men der er godt nyt til alle London-elskende danskere, der har byen i sigte som kommende feriedestination. Byen er nemlig fyldt med seværdigheder, som ikke koster en krone. Hoteleksperten Hotels.com har lavet en guide til, hvordan ferien i London kan fyldes med spændende seværdigheder, helt uden at det påvirker pengepungen.

Planlægger du en rejse til Englands hovedstad, men synes du, at det er lidt for dyrt? Så er der godt nyt, for London er spækket med seværdigheder, der ikke koster en krone.

”Som i andre storbyer som Paris, Rom og New York, er det ikke billigt at holde ferie i London. Især når indgangen hos nogle af de mest populære seværdigheder koster 200-300 kroner. Men det er faktisk muligt at opleve mange af Londons højdepunkter uden at bruge en mindre formue. Flere kendte museer og mindre usædvanlige gallerier byder besøgende velkommen helt gratis”, fortæller Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

Hotels.com giver her et overblik over, hvilke seværdigheder der kan opleves gratis:

Somerset House
Den storslåede georgiske bygning med dens berømte gård er bestemt et besøg værd. Når du er der, så husk også at tjekke udsigten over Themsen fra balkonen og det lille galleri i kælderen. Om sommeren byder springvandene på et smukt syn, mens en skøjtebane overtager i løbet af vinteren. Der er gratis guidede ture hver torsdag og lørdag.

Sir John Soane Museum
Arkitekten som designede den majestætiske Bank of England havde et godt øje for usædvanlige ting. Hans tidligere hjem på Lincolns Inn Fields har længe fungeret som et museum til at udstille den bemærkelsesværdige samling, som omfatter antikke møbler, malerier og mest mindeværdigt, sarkofagen af Seti I. Vær forberedt på lange køer på de populære aftener med levende lys, som afholdes den første tirsdag i måneden fra kl. 18 til 21. Et unikt museum!

Hunterian Museum
Overfor Sir John Soane Museum er et andet gratis kulturelt centrum. Hunterian Museum er opkaldt efter John Hunter, der var en af de første til at anvende videnskabelige metoder i kirurgi. Hans samling af skeletrester, syge organer og andre mærkelige anatomiske objekter er ikke for sarte sjæle, men dem der er fascineret af den menneskelige krop vil have en masse at udforske her.

Wallace Collection
Det historiske højhus af Hertford House, nord for Oxford Street, er hjemsted for Wallace Collection og dets 25 gallerier fyldt med kunstskatte, rustninger, våben og elegant indrettede værelser. Besøgende kan nyde værker af blandt andet Rembrandt, Tizian og Van Dyck. Dem som ønsker at hvile deres trætte ben eller bare nyde en snack eller et måltid, bør besøge den fine restaurant beliggende i atriummet.

Museum of London
Gallerierne på Museum of London fortæller byens historie fra forhistorisk tid til i dag. Besøg en georgisk lysthave eller nyd at slentre gennem den populære victorianske butiksarkade. London-elskere kan nemt bruge et par timer i museets fremragende boghandel, og der er en hyggelig café i haven. Et mindre kendt museum som absolut er et besøg værd.

British Museum
Listen over gratis museer ville ikke være komplet uden British Museum, som næppe har brug for en introduktion. Den endeløse række af gallerier indeholder genstande fra næsten alle de store civilisationer på jorden. Værelserne i den østlige fløj, der indeholder værker fra oplysningstiden, er særligt fascinerende og ofte fri for store menneskeskarer.

Tate Modern
Museet har gennem årene etableret sig som en af de vigtigste institutioner i samtidskunsten. Tate Modern er beliggende i det, der tidligere var Banksides kraftværk, og turbinehallen er godt udnyttet, da den huser en kæmpe skulptur af førende kunstnere, som udskiftes hvert halve år. Resten af galleriet består af kunst fra begyndelsen af 1900-tallet og frem.

National Gallery
Museet på Trafalgar Square må betragtes som en af de bedste gratis attraktioner i byen med sine 2.000 værker af vestlige europæiske mestre som Van Gogh, Renoir, Leonardo da Vinci og Michelangelo. For at undgå alt for store folkemængder er det bedste besøgstidspunkt tidligt om morgenen i løbet af ugens hverdage eller onsdag efter kl. 18. Galleriet er også åbent sent fredag aften, og tilbyder gratis guidede ture og foredrag.

National Portrait Gallery
I nærheden af National Gallery ligger National Portrait Gallery, som har en udsøgt samling af historiske og nutidige portrætter. Tudor-kollektionen er særlig bemærkelsesværdig med utallige malerier af Henry VIII, hans familie og hof. Stueetagen er også populær og indeholder portrætter af en lang række berømtheder og store personer i vor tid. Fra caféen på øverste etage kan du nyde en fantastisk udsigt over West End.

Victoria & Albert Museum
Med 4,5 millioner artefakter er museet det største museum for dekorativ kunst i verden. Vær derfor sikker på at du har nok tid til dit besøg. Førstesalen har fokus på asiatisk og europæisk kunst med blandt andet japanske sværd og antik kinesisk keramik. Der er også en fotosamling af en halv million billeder, der er indsamlet i løbet af de 160 år museet har eksisteret. Ardabil-tæppet i Jameel Gallery er et af de ældste og er fra Iran i 1500-tallet.

Øvrige gratis oplevelser
Glem ikke Londons smukke parker, hvis du har brug for en tiltrængt pause fra byens stress og jag. Disse grønne oaser er perfekte steder til at slappe af efter at have tilbragt mange timer på at udforske de utallige kulturelle skatte. De mest berømte er Hyde Park, Regents Park, Richmond Park, St. James Park og Hampstead Heat med sin storslåede udsigt over byen.

De mange spændende markeder rundt omkring i byen er også et besøg værd. Det koster ikke noget at slentre rundt, men det kan være svært at modstå fristelsen til at købe en lille godbid eller to. Borough Market er et paradis for madelskere, og er en god mulighed for at finde morgenmad eller frokost, som er til at betale. Andre kendte markeder der er værd at besøge, er Camden Lock marked i det nordlige London, Portobello Road Market i det fashionable Notting Hill-kvarter, farverige Brick Lane Market og Columbia Road Market for dem med grønne fingre.

Share.

About Author

Comments are closed.