Italiensk madmor hitter på generationsferien

0

Italiensk madmor hitter på generationsferien

Generationsferier er kommet for at blive
Generationsferie i ItalienDe fleste danske rejsearrangører har mærket en støt stigende efterspørgsel på ”flere generationers-ferie” gennem de sidste fem år, det gælder også for In-Italia, hvor billedet lige nu er, at 25 % af kunderne udgør tre generationer, der tager på ferie sammen.
Flest af dem vælger Toscana eller Sicilien som feriemål, og In-Italias eksperter på netop disse destinationer har her udvalgt nye oplevelser for alle generationer, som inspiration til den næste ferie med børn og børnebørn.
– Når folk rejser på ferie i flere generationer, er grupperne typisk over 12 personer, og det stiller store krav til ferierammerne. Tendensen er, at de ønsker at bo i de store villaer med egen pool, som helst skal ligge tæt på en by med en isbod, et par restauranter og lokalt liv. Det helt store hit lige nu er, at få sin egen lokale madmor til at komme og kokkerere i ferieboligen, fortæller Lars Henriksen, adm. direktør i In-Italia.
Moderat aktivitet og masser af samvær
Når generationerne holder ferie sammen, vil de først og fremmest slappe af og have oplevelser sammen på kryds og tværs af generationerne. Her er eksperternes bud på de bedste oplevelser for både morfar og junior på populære Sicilien og i Toscana.

TRigtig italiensk madoscana:
1: Book en lokal madmor til at komme og lave mad i ferieboligen, eller give hele familien et madlavnings-kursus. Alle elsker italiensk mad – lige fra baby til oldemor. Det er en nem måde at blive forkælet, mens ungerne kan løbe frit rundt i de hjemlige omgivelser. All inklusive på italiensk, om man vil.
2: De fleste byer i Italien holder marked en gang om ugen. Her er oplevelser for store og små. Besøg f.eks. byen Panzano in Chianti, hvor den berømte slagter Dario Cecchini byder på smagsprøver af charcuteri, bruschette og lokal vin i rigelige mængder på det lille marked hver søndag. På onsdage i Siena er markedet så stort, at man let bruger hele formiddagen på at se det hele.
3: En udflugt til bjergene over Pisa er en fantastisk oplevelse for store og små. Naturen i de såkaldte Apuanske Alper er blændende smuk, og på klare dage kan man ane Korsika i horisonten. Besøg til marmorbruddene er helt specielt – Børnene elsker at samle små stykker marmor som souvenirs, og alle generationer kan måbende se til, mens de enorme marmorblokke hugges ud af klipperne og lastes på lastbiler. Hvordan de har fået disse tonstunge blokke ned fra bjergene, dengang alt afhang af menneskers og dyrs kræfter, er svært at forstå.
Sicilien:
1: Den mægtige vulkan, Etna, er et must, når man er på Sicilien, og denne vandrerrute er egnede for alle generationer, også gangbesværede:
Vandringsstien Natura Gurrida er en herlig tur, hvor man kan opleve Etnas varierende natur. Den ligger i den nordvestlige del af Etna-området i parken ”Parco d’Etna”. Da lavaen giver en ekstra frodig jord, kan man finde et rigt plante- og dyreliv – både på land og i vand. Her ligger nemlig søen Gurrida, der ændrer sig i takt med årstiderne. I sommermånederne, når varmen sætter ind, tørrer den helt ud.
2: Udflugt til De Æoliske Øer. Syv vidt forskellige og betagende vulkanøer udfor Siciliens nordlige kyst, som man kan besøge med båd på en dagsudflugt eller med en overnatning undervejs. Man kan sagtens nøjes med et par af dem, og der udbydes mange forskellige ture fra Palermo, Messina og Milazzo.
3: Arabien i Palermo. Tag på det lokale fødevaremarked, La Vucciria, i Palermo, og bliv hensat til det oprindelige Arabien med madboder, liv og leben, eller vil du lidt uden for turiststrømmene, så besøg markedet Ballarò, der er langt større og så godt som turistfrit.Share.

About Author

Comments are closed.