Guide til de bedste yogaoplevelser i Sydøstasien

0

Her er din guide til de bedste yogaoplevelser i Sydøstasien

Yogarejser er hottere end nogensinde før:
Flere danskere pakker kufferten og tager på yogaferie i Sydøstasien end nogensinde før. Det viser en markant stigning i efterspørgslen på flybilletter med Singapore Airlines til populære yogadestinationer. Vi har været på rundrejse og fundet nogle af de bedste steder til selvforkælelse og yoga i regioner, der emmer af rummelighed, afslapning og Østens smukke mystik.
Guide til yogarejserYoga er populært igen
For blot få år siden var der mange danskere, der rynkede på næsen af yoga. I dag er det tæt på at være blevet allemandseje.
Foto: Singapore Airlines
Også på rejsefronten, hvor flere danskere – både yogier og børnefamilier – tager til Sydøstasien for at dyrke yoga. Det mærker man hos flyselskabet Singapore Airlines:
– Helt generelt mærker vi, at flere danskere specielt det seneste år er begyndt at flyve mere til populære yogadestinationer. Det gælder især Bali, som er et decideret yogaparadis. Men der er også mange, der flyver til både Nordthailand og Sydindien samt Java i Indonesien for at dyrke yoga. Det er blevet fortsat mere populære destinationer, siger Allan Hoffery, nordisk Sales & Communication Manager hos Singapore Airlines.
Det er freden der trækker
Her er man slet ikke i tvivl om, at det er destinationernes fredfyldte yogafokus, der får danskerne af sted fra en presset hverdag.
– I Danmark går alting så hurtigt. De her steder kommer man helt ned i gear og finder sig selv igen. Det tror vi er med til at gøre yogarejser populære. For udover yogaen er der på de her destinationer også mulighed for at komme ned i gear og nyde en masse wellness og spa, siger Allan Hoffery.
The Damai = Stilhed
Et af de steder er The Damai på Balis nordkyst, der på dansk passende betyder ’Stilhed’. For her er der stilhed. Fredfyldt stilhed. Faktisk er her kun lyden af et afslappet åndedræt, der kortvarigt går i et med naturens sansende susen samt en svag brise, der hvisker blidt fra Buddhas grønne bjerge.
Fra resortet er der smukke grønne bakker, der bliver brudt af havets skinnende overflade, som reflekterer på et par kvinder, der dyrker yoga i morgensolens skær.
Det er på en gang både smukt og fredfyldt. Og netop det har fået markant flere danskere til at drage mod Østen for at dyrke yogaen og stilheden de seneste år. Det mærker man også her på danskejede The Damai.
Sjælfuld fordybelse
– På Bali er spiritualiteten overalt. Hvert hus har et tempel, hver mark, og selvfølgelig også hvert hotel. Det gør Bali til det perfekte sted til sjælfuld fordybelse, og øen er vel nok verdens yogahovedstad. Vi har selvfølgelig gæster, som søger Bali med præcis det formål at dyrke yoga, men vi har også almindelige familiefædre, som lader sig rive med af stemningen og pludselig tager en yogatime eller melder sig til en af vores gratis yogamorgener, fortæller Nils Normann, der er direktør på The Damai.
Guide til yogaResortet har sin egen faste yogainstruktør, som tilbyder individuelle timer enten i gæsternes private villaer eller på resortets pavillon med udsigt – og så er der også gratis morgen-yogasessioner et par gange om ugen.
Foto: Singapore Airlines
– Overraskende mange af vores gæster er de seneste år begyndt at kaste sig ud i en enkelt yogatime eller to. Og det er ikke udelukkende yogier, der er taget til Bali for at sidde i lotusstilling. Det er helt almindelige turister, fortæller Nils Normann.
Går du selv med drømmen om at geare ned under varmere himmelstrøg, har vi været en tur rundt til Sydøstasiens mest populære destinationer og har fundet flere guddommelige steder, hvor du kan finde din indre ro og zen.
Fire guddommeligt hotte yogarejser netop nu:
Indonesien (Yogyakarta)
I Yogyakarta finder du selve Indonesiens sjæl. Alt er fredfyldt og omsvøbt af sjælelig kultur, autentisk kunst og smukke landskaber. Med sin placering i Javas midte bliver byen ofte omtalt som ’Javas kulturelle knudepunkt’.
Stemningen er imødekommende, og du finder her et stort udvalg af forskellige yogastudier. Er du til Hatha yoga, holistisk yoga eller Vinyasa yoga – i Yogyakarta kan du opleve det hele.
Ophold:
Giv dig hen til afslapning og luksus på Sheraton Mustika Resort and Spa for 447 kr. per nat, eller lad dig inspirere af frodige og maleriske landskaber ved Hyatt Regency for 450 kr. per nat.
Sådan kommer du til Yogyakarta:
Fra København kan du flyve med Singapore Airlines til Adiscupito International Airport i Yogyakarta med en mellemlanding i Changi, Singapore. Det koster cirka 7.000 kroner tur/retur. Se mere på www.singaporeair.com.
Bali
Gudernes grønne ø, Bali, er blevet kaldt ”et paradis for yogafans”. Landskabet er frodigt, grønt og smukt, og de kulturelle indtryk er mange. Perfekt til et afslappende yoga-retreat. Bali er også blevet kendt blandt mange efter bestsellerromanen Eat, Pray, Love.
YogarejserOphold:
Danskejede The Damai giver dig mulighed for at skrue ned for tempoet og dyrke din indre zen i smukke, grønne omgivelser. Se mere på www.thedamai.com.
Foto: Singapore Airlines
Sådan kommer du til Bali:
Fra 4.500-7.000 kroner tur/retur kan du flyve fra Kastrup Lufthavn med Singapore Airlines til Denpasar med en mellemlanding i Changi, Singapore. mere på www.singaporeair.com
Nordthailand (Chiang Mai)
I Nordthailand finder du skønne Chiang Mai. Til trods for at Chiang Mai er Thailands næststørste by, er det stadig roen, der hersker. Her kan du opleve smukke templer, få opladet dine batterier, og gå på afslappende vandringer i den skønne natur.
Ophold:
Find din indre ro med et yoga-retreat ved Ruen Come In eller Mala Dhara. Begge retreats byder på en autentisk atmosfære og smukke, afslappende omgivelser. Se mere på www.ruencomein.net og www.maladhara.com.
Sådan kommer du til Chiang Mai:
Du kan flyve til Chiang Mai fra København via Singapore. Det koster fra 5.000-6.000 kroner tur/retur med Singapore Airlines. Se mere på www.singaporeair.com
Sydindien (Kerala)
Delstaten Kerala i Sydindien betegnes som ayurvedaens vugge, da det var her, at den tusind år gamle sundhedsvidenskab opstod og fortsat praktiseres efter de gamle traditioner. Vælger du et yoga-retreat i denne del af Indien, vil ayurveda uundgåeligt indgå som en del af dit ophold.
Ophold:
Få ro i sindet, og afgift din krop med et yoga-retreat ved Agnihotra Yoga eller School of Yoga Vidhya. Begge retreats byder på ayurvediske behandlinger og måltider samt skønne tropiske omgivelser.
Sådan kommer du til Kerala:
Du kan komme til Thiruvananthapuram International Airport i Kerala med en mellemlanding i Changi, Singapore. Det koster fra 4.500 til 7.000 kroner tur/retur. Se mere på www.singaporeair.comShare.

About Author

Comments are closed.