Gør køreturen til en del af skioplevelsen 

0

Gør køreturen til en del af skioplevelsen

Er du en af de mange danskere, der snart tager bilen og kører på den årlige skitur til Østrig eller Italien? Så udnyt bilturen til at gøre et par spændende, afslappende eller lærerige stop undervejs, og undgå dermed, at turen ender som ét langt stressende ræs, som får hele familien op i det røde felt.
En sjov skiferiePå ruten kan du eksempelvis holde pause i skønne byer som Hannover, Berlin og Salzburg – og her kan du med fordel bruge din danske parkeringsapp til at starte, stoppe og forlænge din parkering, så du ikke betaler for meget og undgår at bøvle med udenlandske parkeringsautomater.
Vejen til en god skiferie
Vil du gøre kør-selv-skiferien til en oplevelse, som familien husker tilbage på med glæde – og ikke gru og rædsel – kan du med fordel lægge et eller to stop ind på turen til og fra jeres skidestination. Vejen til en god oplevelse for alle i bilen er forberedelse før turen, underholdning, involvering og aktivering undervejs.
Inden I sætter jer til rette i bilen, så brug tid på at planlægge ruten sammen, så turen bliver et fælles projekt. Tegn ruten ind på et kort, så børnene kan følge med i, hvor langt I er, når bilen sætter i gang. Lær børnene lidt om geografi, når I kører igennem interessante landområder. Farvelæg flagene i de lande, I kører igennem – og gør stop i byer, hvor I sammen kan opleve noget.
Sjove, varme og lærerige stop
De fleste ruter mod østrigske og italienske skidestinationer går gennem Tyskland, og et par stop her vil være en oplagt mulighed for at få et hvil, noget godt at spise og strække benene og lege turist, før I evt. skifter chauffør.
Tysklands andenstørste by, Hamborg, er et oplagt første eller sidste stop. Byen daterer mange hundrede år tilbage, og i Hamburg Dungeon kan I lære om livet i middelalderen og opleve byens grufulde historie i bedste Disney-stil. Er I mere til musicals, byder byen også på musikalske oplevelser i verdensklasse.
Hannover er også et stop værd. Besøg byens luftfartsmuseum, der fortæller historien om menneskets kamp for at komme op at flyve – fra luftballoner til højt avancerede fly. Knurrer maverne, så besøg markedshallen på 4.000 kvadratmeter, hvor alverdens stande frister med friske madvarer og delikatesser.
Hjemturen behøver ikke at være et ræs på motorvejen
På vej hjem vil det sikkert gøre godt med en fælles oplevelse at lune sig på. Tæt på Berlin ligger Tropical Island, der er Europas største, tropiske vandland, hvor børnene kan boltre sig, mens de voksne slapper af i wellness-spaet. Det skal nok få tøet de blå og iskolde tæer op, inden I når hjem til Danmark.
På grænsen til Østrig er det oplagt med et stop i Salzburg. Byen er et kulturelt mekka, hvor Mozarts fødested og bolig er blandt de største attraktioner. Også Salzburgs legetøjsmuseum er yderst populært og kan prale af en af de største legetøjssamlinger i hele Østrig. Så rejser du med børn, eller er du selv fan af gammelt lejetøj, vil det sikkert være et hit at bruge tid her.
Undgå parkeringsbøvl på turen
Gør I stop undervejs, kan man undgå parkeringsbøvl ved at benytte sin danske EasyPark-parkeringsapp.
Spar penge på parkering”Med EasyPark-appen kan man starte, stoppe og forlænge sin parkering i flere hundrede tyske, østrigske og italienske byer. På den måde sparer man penge, fordi man kun betaler for den tid, man reelt set bruger, og man behøver ikke haste tilbage til bilen, hvis man er i badeland, på museum eller står på ski,” fortæller Lasse Barsholm, landechef for EasyPark i Danmark, der selv er glad for at tage på kør-selv-skiferie.
Bliv hjemmevant i parkeringssystemer
EasyPark er danskernes foretrukne parkeringsapp og kan bruges i 500 byer fordelt på 10 forskellige lande.
”Ved at benytte en parkeringsapp, som man kender hjemmefra, undgår man også at skulle bruge en parkeringsautomat, hvor alt står på et fremmedsprog. I EasyPark-appen står alt nemlig på dansk, og man kan tydeligt se, om den kan anvendes i den by, man er kommet til,” siger Lasse Barsholm.
Husk også lege i bilen
Selvom der er indlagt pauser undervejs, hvor alle kan komme ud at strække benene, er det altid godt at have et varieret udbud af underholdning med til de mindste.
En dvd-afspiller eller iPad med film og spil samt et sæt hørebøffer kan beskæftige børnene i timevis. Ønsker man fælles oplevelser, så sæt gang i nogle motorvejslege. Gæt, hvor mange røde biler I møder i løbet af fem minutter – eller tag bingoplader med, og lad så én i bilen agere opråber, som vælger numre ud fra de sidste to tal på nummerpladerne på de andre biler, I passerer.Share.

About Author

Comments are closed.