Ferie med hund

0

Bil ferie med hunde.

Allerede fra hunden er hvalp skal du vende den til at køre i bil, så den bliver bekendt med det at rejse.
Hunden vil gerne være med i alt hvad i foretager Jer også når i skal på ferie. De fleste hunde elsker at køre i bil, men for de få der ikke gør bør det overvejes, om man skal vælge en anden transportform.

Husk at tage et stop med jævne mellemrum, så hunden og dig selv kan komme ud og strække benene og dyrke lidt motion samt få besørget.
Husk at spænde hunden fast i bilen, så den ikke skader sig selv og resten af familien ved en hård opbremsning. Det er ikke nogen god ide at lade hunden stikke hovedet ud af vinduet mens I kører.

Når I stopper, må I ikke lade hunden være alene i bilen over længere tid, især ikke hvis det er varmt og solen skinner. Parker så vidt muligt bilen et sted hvor der er skygge og sørg for at hunden har adgang til vand.

Hvis du skal have din hund med til udlandet, skal du undersøge hvilke vaccinationer din hund skal have inden afrejse. Husk at få det tjekket minimum et halvt år før påtænkt afrejse, da der kan gå lang tid fra hunden bliver vaccineret til du ved om vaccinationen har den ønskede effekt.

Fly rejser med hunde

Du bør ikke give din hund beroligende medikamenter i forbindelse med en flyrejse. Hunde kontrollerer kropstemperaturen gennem vejrtrækningen. En kombination af beroligende midler og højde kan give langsom vejrtrækning og forhindrer derved hunden i selv at kontrollere sin kropstemperatur og tilpasse sig temperaturændringer i lastrummet.
Tag en snak med din dyrlæge om evt. brug af angst midler. Tag i det hele taget dyrlægen med på råd når du overvejer at tage din hund med på rejser til udlandet.

For hundens skyld (og din egen) bør du rejse tidligt om morgenen eller sent om aftenen når temperaturen er lavere.

Husk et mini førstehjælps sæt til hunden.

Share.

About Author

Comments are closed.