Et uopdaget ferieparadis i køreafstand fra Danmark

0

Besøg alpeområdet mellem Italien og Schweiz, der tryllebinder turister fra hele verden med dets skønhed.

Lago Maggiore (Maggiore-søen) kan det hele og lidt til

Sport og kultur, design og natur, wellness, mad og vin – Lago Maggiore er et charmerende område, der kan tilbyde det bedste til den rejsende, som drømmer om den helt perfekte ferie – uanset årstiden.

Dette bjergområde, beliggende mellem Italien og Schweiz, forbinder kunst og natur, og reflekterer århundreder af skønhed,

Skabt af mennesker i harmoni med det omkringliggende landskab. Resultatet er overdådige udsigter og et væld af aktiviteter samt oplevelser, der giver turisterne mulighed for at lade sig forføre af regionen, hvilket det høje antal af besøgende også viser.

En destination for enhver smag: Gode tips til at opdage de lokale specialiteter

Er du til skønne lokale mad traditioner, forrygende musikoplevelser, aktiv udendørs ferie eller kulturelle seværdigheder, er området en perfekt rejsedestination.

Til dem, der elsker mad og vin, er der masser af muligheder:

 Fra bjergost til Gorgonzola, fra honning til bresaola fra Ossoladalen,fra Novara paniscia til de raffinerede lokale ris, såvel som den søde margheritine fra Stresa. Maden er udelukkende lokalt produceret i en af de mange restauranter i området eller i en traditionel Ticino grotte, suppleret med vine fra Ticino fra Ossoladalen,bjergene omkring Novara og den velkendte Grappa fra Angera.

For musik- og teaterelskere er der mange unikke begivenheder:
Stresa-festivalen, hvor der fra maj til september vil blive afholdt klassiske musikkoncerter.
Tones on the Stones, Locarno-festivalen i august
Moon & Stars-festivalen i juli
JazzAscona i slutningen af juni,
Varese Gospel-festivalen i juli
Cusiano-festivalen ijuni.
For blot at nævne et par eksempler.

Foto: Ascona-Locarno Tourism_by Alessio Pizzicannella

De rejsende, der foretrækker en aktiv udendørsferie, kan sagtens forvente, at enhver sæson er passende for en rejse i denne region:


Om vinteren kan du stå på ski i Bosco Gurin, på Rosa-bjerget eller i Formazza-dalen, eller drage fordel af det milde klima og tage på en cykeltur langs søerne.
I forårsmånederne er en yndet aktivitet at vandre langs en af de mange stier, der besidder forskellige sværhedsgrader.

Sommeren er en oplagt mulighed for at nyde en udflugt til Val Grande nationalpark, afprøve vandsport eller besøge Camellia Park i Locarno.

Om efteråret kan du nyde golfbanen i Arona, Stresa, Solbiate Olona, Bogogno eller Agrate Conturbia i Italien, udover de mange golfbaner, som ligger på den schweiziske side.

For dem, der ønsker at opleve skønhed i alle dens former, er der også mange muligheder.


Området er bedst kendt for dets uspolerede natur og kunst: De Borromeiske Øer, som tryllebinder enhver, med Borromeo Paladset og dets fantastiske haver, Brissago øerne, ud for kysten af Ronco sopra Ascona, er de eneste schweiziske botaniske haver placeret på en ø.


Og naturligvis bør en tur i disse områder også omfatte et besøg hos De Hellige Bjerge, som blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 2003, og som er en perfekt afspejling af den lokale befolknings hengivenhed, kombineret med god smag for skønhed.


Kunst, historie og kendte designklassikere.
For rigtigt at kunne forstå og sætte pris på et område, er det vigtigt at kende til kulturen og historien bag.

Det er derfor værd at besøge de museer, der fortæller historierne om de lokale produktioner: Agusta-museet i Varese, museerne for design og vandhaner ved Orta-søen, Foundation Museum of Arts and Industry i Omegna, hvor verdensomspændende kendte mærker som Alessi, Lagostina og Bialetti blev etableret, hattemuseet i Ghiffa, samt museet for paraplyer og parasoller i Gignese.


Landsbyer og byer, der er værd at besøge blandt søer, dale og bakker
De mange turistattraktioner, som dette område kan bryste sig af, er tilsvarende det store antal af landsbyer og små byer, der er værd at opleve. Tag en spadseretur mellem gader, stræder og pladser for at opleve dagligdagen med de lokale, der er så privilegerede at bo her året rundt.

Foto: Roberto Maggioni

Den Italienske del
På Piemonte-bredden ved Maggiore-søen må du ikke gå glip af Stresa, Baveno, Verbania, Arona, Cannero, Cannobio, Lesa og Mergozzo, der har udsigt over søen, som den også lægger navn til.


På den østlige side, omkring Varese, er der mange andre fantastiske steder, såsom Laveno, Angera og Luino.


Besøger man Orta-søen, må man heller ikke gå glip af Orta San Giulio, mens Domodossola, Macugnaga, Santa Maria Maggiore, Bagnanco og Premia, med byens spa i Ossola-dalen, bestemt også er et besøg værd.


På vej mod bjergene omkring Novara, skal du stoppe i Novara, som er provinsens hovedstad, men det er også værd at stoppe op i de små, fortryllende kommuner som Galliate, Casalbeltrame, San Nazzaro Sesia, Romagnano Sesia og Ghemme, som er verdenskendt for vinproduktionen Ghemme.


Den schweiziske del
I det schweiziske område skiller især byerne Locarno, Ascona og Brissago sig ud. På den ene side for deres maleriske og fascinerende landsbyer, og på den anden side for de mange aktiviteter, de tilbyder.


Derudover er hele området omkring Locarno rigt på landsbyer fulde af charme og autencitet.


Måder at rejse på: Med fly, tog og bil
Fra alle verdenshjørner er området let at komme til, da det ligger i nærheden af den internationale lufthavn i Malpensa.


Den nyligt åbnede lufthavn Linate i Milano giver ligeledes mulighed for at rejse dertil på meget kort tid.


Med tog er de bedste linjer dem fra Milan til Domodossola eller fra Paris via TGV, med togskifte i Basel eller Genève.


De fleste forbindelser til området sker med bil via. motorvejen A8 Milano-Laghi og A26 Genova-Gravellona Toce, som fører direkte til de vigtigste destinationer. Det er dog også muligt at tage landevejene 32 Ticinese, 33 Sempione eller 229 Lago d’Orta.

Share.

About Author

Comments are closed.