Danmark tiltrækker kineserne

0

Sikkerhed og historiske attraktioner tiltrækker kineserne

Kinesiske turisterKineserne rejser som aldrig før over landets grænser, og der er mange faktorer, der spiller ind i kinesernes overvejelser omkring, hvor den næste rejse skal gå til. Sikkerhed og historiske attraktioner ligger helt i top, og samtidig tyder noget på, at pris spiller en mindre rolle. Det viser Hotels.coms Chinese International Travel Monitor 2014 (CITM).

Antallet af kinesere der rejser udenfor landets grænser er ifølge the Tourism Administration of China stødt stigende. Fra 2012 til 2013 steg antallet af internationale rejser med 14 millioner og endte sidste år på 97 millioner[1] udlandsrejsende. Men det betyder ikke, at kineserne rejser, hvorhen det skulle være. Der er nemlig mange faktorer, der har indflydelse på kinesernes valg af rejsedestination. Det viser Hotels.coms CITM 2014.

Sikkerhed er den faktor, der har størst indflydelse på valg af rejsedestination, da 48 pct. af de kinesiske respondenter udpeger dette parameter som det vigtigste. Derefter kommer muligheden for at besøge historiske attraktioner, da 37 pct. har peget på denne faktor efterfulgt af det gastronomiske udvalg (29 pct.).

Kineserne er klar til at bruge penge
Derudover tyder noget på, at kinesiske rejsende er blevet mindre prisfokuserede. I år er der nemlig kun 26 pct. af respondenterne, som har peget på value-for-money, som en af de faktorer, der har størst indflydelse sammenlignet med 30 pct. sidste år. Omvendt er shopping blevet en vigtigere faktor med 23 pct. i år og 17 pct. sidste år.

I takt med at flere og flere lande gør det lettere for kinesiske rejsende at søge om visum, er det blevet mindre vigtigt for kineserne, at ansøgningsprocessen for et visum foregår ubesværet. I år er det nemlig kun 16 pct. af respondenterne, som har peget på denne faktor sammenlignet med 19 pct. sidste år.

Danmark står stærkt
Ud fra disse tal tyder noget på, at Danmark ligger lunt i svinget hos de kinesiske turister, da vi er en nation, der ikke er ramt af faretruende begivenheder. Samtidig er Danmark et land, der byder på et hav af historiske attraktioner, som kinesiske turister kunne finde attraktiv.

Hos VisitDenmark oplever man da også, at kinesiske turister strømmer til Danmark i stor stil, og at de danske attraktioner er populære.

”Kineserne vil gerne opleve mest muligt, når de rejser, og derfor er de flittige gæster på turistattraktionerne. De er interesserede i både vores historie og nutid og i Danmark som eventyrland. Her har Odense og H.C. Andersen en væsentlig rolle at spille, men også de kongelige slotte og vores herregårde hører med forestillingen om Danmark som eventyrland. Og så er historien om det moderne Danmark med design, miljøhensyn og frisk luft også ved at vinde indpas”, fortæller direktør Flemming Bruhn fra VisitDenmark.
________________________________________
[1] Kilde: http://www.chinadaily.com.cn/china/2014-01/09/content_17224806.htm

 

Share.

About Author

Comments are closed.