Billig skiferie i Sverige

0

Lav svensk krone giver billige skirejser
Billig skiferie Idre Fjall SverigeDer er godt nyt til de mange tusinde danskere som de kommende måneder booker skiferien til Sverige. Den svenske kronekurs er nu så lav, at den giver danskerne en markant øget købekraft når vi rejser til Sverige. Og ifølge cheføkonom Lone Kjærgaard i Arbejdernes Landsbank er der ingen tegn på at den svenske kronekurs vil stige lige foreløbigt.

Blot 81 danske kroner skal der til for at få 100 svenske. Og det er godt nyt hvis du står overfor at skulle booke en skirejse til en af Sveriges mange populære skidestinationer. I det seneste halvandet år har Sveriges økonomi været stærk, og det medvirkede til at den svenske krone blev styrket over for den danske. Men i juli sænkede Sverige renten og sammen med tendenser til en afmatning i den svenske økonomi, har det resulteret i, at den svenske krone nu igen er på et niveau, der gør det godt at være dansk i Sverige:

“Der er ingen tvivl om at det igen er blevet godt at være dansker i Sverige. Efter at den svenske krone det seneste halvandet år har været stærkere end vi har været vant til, har juli måneds rentesænkning fra Sveriges centralbank samt tendenser til afmatning i den svenske økonomi gjort, at den svenske krone igen er faldet til det leje som vi har været forvænt med i en længere årrække,” siger Lone Kjærgaard cheføkonom i Arbejdernes Landsbank

Valg påvirker ikke kronekursen

Skulle nogen gå med tanker om, at det kommende svenske valg vil påvirker kronekursen, skal man ifølge Lone Kjærgaard ikke være bekymret for om kronen vil stige:

“Som vi kender det fra Danmark, er der heller ikke i Sverige, helt overordnet set de kæmpe store forskelle på den økonomiske politik der føres af den ene eller anden politiske fløj. I hvert fald ikke hvad angår områder som påvirker de finansielle markeders tiltro til den svenske krone. Så danskere der er ved at købe eksempelvis skirejser til Sverige, vil med stor sandsynelighed også opleve at de kan få meget for deres danske kroner, når ferien afholdes til vinter.”

Mere end 100.000 danskere står hvert år på ski i Sverige, hvor skisæsonen strækker sig fra november og helt frem til begyndelsen af maj måned. For info om skiferie i Sverige tjek http://www.visitsweden.com/sverige-dk/

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.