Billig hotelferie

0

Oplev verden på budget

Billig hotel ferie

Selv med lavvande i pengekassen er der rig mulighed for at få en god ferieoplevelse.

Både forårets mange helligdage og sommerferien er i sigte og der er rig mulighed for at få en god ferieoplevelse til billige penge.

På listen over verdens billigste hotellande findes nemlig alt fra Vietnam, Filippinerne, Polen, Indien og Egypten.

Særligt Indien er blevet betydeligt billigere, eftersom landet havde et markant prisfald på hotelpriser med 17 pct. i forhold til forrige år. I den helt billige ende ligger dog Cambodja, hvor de danske rejsende sidste år kunne booke en hotelovernatning for under 350 kr. for en nat. Det viser hoteleksperten Hotels.com’s seneste Hotel Price IndexTM (HPITM).

Feriebudgettet sætter ofte rammerne for, hvor vi vælger at tage hen på ferie. En stor del af feriebudgettet bliver allerede brugt, inden vi tager afsted, da der skal bookes flybilletter og et sted at bo under opholdet.

Derfor kan man med stor fordel undersøge, hvilke lande der tilbyder billige hotelovernatninger, inden man vælger sit næste feriemål. Der kan nemlig være mange penge at spare. Det viser Hotels.com’s seneste Hotel Price Index (HPI), som er baseret på bookingdata fra mere end 150.000 hoteller i hele verden.

Verdens fire billigste hotellande skal findes i Asien, hvor Cambodja ligger i den helt billige ende. Her kunne de danske rejsende sidste år booke en gennemsnitlig hotelovernatning for 342 kr. Videre nede på listen finder man Vietnam og Filippinerne, som i gennemsnit tilbød hotelværelser til henholdsvis 430 kr. og 518 kr. for en enkelt overnatning i 2013.

Et land som har gjort sig særligt bemærket på dette års liste, er Indien, hvis hoteller i 2013 oplevede et prisfald på 17 pct. i forhold til 2012. De danske turister kunne derfor opleve en betydelig forskel i hotelpriserne, eftersom et hotelværelse i gennemsnit kostede 628 kr. forrige år, imens en overnatning i 2013 kun kostede 522 kr. Prisfaldet i den indiske hotelbranche har derved gjort Indien konkurrencedygtig over for sine nabolande i forhold til at være et af Asiens billigste hotellande.

Østeuropa er også et godt alternativ, hvis man gerne vil have mest muligt for pengene under sit hotelophold. I lande som blandt andet Polen, Letland og Ungarn kunne de danske rejsende sidste år i gennemsnit få et hotelværelse for langt under 600 kr. pr. nat.

Derudover er der også rige muligheder for at finde billige overnatninger både på Filippinerne, i Egypten og i Thailand, da de tilbød hotelpriser til henholdsvis 518 kr., 542 kr. og 578 kr. for en overnatning i 2013. Thailands hotelpriser er fortsat stabile Thailand oplevede en række uroligheder i slutningen af 2013, hvilket resulterede i flere anbefalinger mod ikke at rejse til landet. Noget tyder dog på, at urolighederne ikke har haft nogen påvirkning på hotelpriserne i Thailand. Ifølge Hotels.coms seneste Hotel Price Index, så var landets hotelpriser i 2013 fortsat stabile og oplevede kun en lille stigning på 3 pct. Derved placeres Thailand som verdens 11. billigste land. Billedet kan dog ændre sig i 2014, hvis urolighederne fortsætter

Share.

About Author

Comments are closed.