Barcelona en fed by

0

Er du til storbyferie og har du ikke været i Barcelona eller er du ny, når det kommer til denne rejseform. Under alle omstændigheder har du meget at glæde dig til.

Dette er en beretning fra vores egen storbyferie til Barcelona i påsken 2014. Vi skulle 3 personer af sted, min kone og jeg og vores søn på 17 år.

Rejsen arrangerede vi selv, hotellet fandt vi igennem Hotels.com, men bestilte det direkte da vi ved forskellige søgninger fandt uoverensstemmelser imellem aldersgrænsen for børn på hhv. hotelsøgemaskinen og nogle af hotellernes egne hjemmesider.

Flybilletterne var billigst hos Norwegian med afrejse fra Hamborg lufthavn, så det valgte vi. Hos Norwegian må man gratis medtage en kabinekuffert på max 55 x 40 x 23 cm pr. person, så det tog med + én stor kuffert, som vi deltes om (til toilettasker, sko og andre lidt tungere ting).

Vi kørte hjemmefra i god tid for at være forberedt på evt. kødannelser på motorvejen og da vi kom frem til lufthavnen parkerede vi bilen i P2 p-huset lige overfor terminalen. Billetten til p-huset havde vi bestilt via lufthavnens hjemmeside for at være sikker på at der var plads. Det viste sig at være en god ide, da p-huset var proppet til randen.

Og så til det spændende, historien om vores storbyferie i Barcelona:

Storbyferie i Barcelona.

Barcelona er en fed by på mange måder, den ligger perfekt ud til Middelhavet med en 4 km lang strandstrækning med promenader, lækkert sandstrand, klart vand og for de bådinteresserede er der indtil flere havne med masser af lystbåde, heriblandt nogle yderst luksuøse af slagsen og så er Barcelona naturligvis en yndet destination for krydstogtskibe.

Men Barcelona rummer jo meget andet en strande, havne og en fantastisk beliggenhed. Der er for det første byens midtpunkt og et af de største trækplastre for lokale og turister: La Rambla, en ca. 1,2 km lang gågade med ensrettet trafik på begge sider.

På Rambla’en er der masser af liv og glade mennesker fra alle dele af verden døgnet rundt. Der er et hav af små boder, caféer, spisesteder og folk der optræder i de vildelse udklædninger og så naturligvis også lommetyve, så lad ikke muldvarpen sidde og stritte i baglommen 🙂

Ramblaen starter ved Place de Catalunya, som er et knudepunkt for busser, turistbusser samt et samlingspunkt, hvor der altid vrimler med lokale såvel som turister.

I den anden ende af La Rambla, lige overfor havnen er den kendte Colombus statue, pladsen kaldes Placa de Colom.

Rundt om La Rambla og bymidten, er der spækket med seværdigheder i form af flotte og imponerende både gamle og nye bygningsværker, hvoraf en del af de gamle og mest kendte er tegnet af den verdensberømte arkitekt Gaudi, som i den grad har sat sit præg på Barcelona og været med til at sætte byen på verdenskortet.

Gaudis nok mest kendte bygningsværke er kirken La Sagrada Familia, som har været under opbygning i over 100 år og stadig ikke er færdig.

I de senere årtier er der dog kommet mange nye imponerende bygningsværker til, ikke mindst i forbindelse med byens værtsskab for OL i 992.

Men ligesom en anden kendt storby ikke blev bygget på en dag, så kan Barcelona heller ikke opleves på en dag. Sæt gerne en hel uge af til formålet og efter en uges ophold i storbyen kan man stadig ikke få nok.

Vi besøgte Barcelona i påsken 2014, fra den 13. til den 20. april og lod os indlogere på Hotel Diagonal Zero ca. 3 km udenfor bymidten langs kysten i nordlig retning, fordi vi gerne ville have let til stranden og ligeledes kunne trække os lidt tilbage fra menneske myldret i centrum, når vi følte behov for dette. Samtidig kunne vi hurtigt komme hurtigt og let ind til det pulserende storbyliv, hotellet lå nemlig i gåafstand fra både sporvogn, metro og de populære turistbusser og så lå der et stort indkøbscenter lige overfor.

Vores storbyferie i Barcelona blev fordelt ligeligt imellem seightseeing, shopping, byvandring med cafe besøg og solbadning:

Dag 1:

Den første hele dag gik vi en tur langs stranden ind til den olympiske havn, vi tog et ophold på en af de mange cafeer langs stranden og da vi kom ind til havnen og havde gået lidt rundt spiste vi en gang tapas på en restaurant vi havde læst skulle være god og havde rimelige priser. Den var god, TapaTapa som den hedder er vist nok en kæde af restauranter, vi så i hvert fald en mere ved samme navn i nærheden af Placa de Catalunya.

Lidt om TapaTapa: Deres menukort var udstyret med både spansk og engelsk tekst samt det mest geniale, et billede af hver ret, som gjorde det noget nemmere for os at vælge de tapas retter vi fandt mest interessante.

Dag 2:

Denne dag var ren afslapning, vi spiste lidt sen morgenmad på hotellet, blev smurt ind i solcreme og gik så til stranden med vores medbragte rejsehåndklæder (kan varmt anbefales, de er meget lette, tørrer hurtigt og fylder i meget i kufferten) og badede/solbadede, vandet var godt nok kun 16 gr. varmt, så vi kom hurtigt op igen, men vi havde skyfri himmel og nød solen i fulde drag. Om aftenen fik vi besøg af et hold gode venner fra DK, som vi havde lokket til at komme til Barcelona sammen med os.

Dag 3 & 4:

På 3. og 4. dagen tog vi turistbusserne rundt i byen og fik set en del af de seværdigheder man bare skal se, når man besøger Barcelona.

Vi hoppede af og på busserne ved de seværdigheder, som vi havde mest lyst til at kigge nærmere på, bl.a. Park Guell, en fantastisk park beliggende på en bakketop, designet af Gaudi naturligvis, med den skønneste udsigtpost i toppen, hvor der var et fantastisk view over byen.

Museu Nacional Dárt De Catalunya placeret højt over bymidten, med endnu et skønt view over den imponerende by, var også blandt vores stoppunkter, det samme var Camp Nou, hjemmestadion for byens stolthed fodboldklubben FC Barcelona, en salgsmaskine uden lige med 100 vis af reklame merchandise og guidede rundvisninger, som var lidt dyre i betragtning af at der ikke var nogen kamp at overvære.

Dag 5:

På 5. dagen var vi igen på stranden om dagen samt på byvandring/shopping sidst på dagen og så spiste vi på Hard Rock Cafe.

Dag 6:

Shopping, shopping, shopping og så Rambla vandring og cafe om aftenen.

Dag 7:

Den sidste dag, afrejsedagen tilbragte vi med sen morgenmad og shopping(spisning i det nærliggende indkøbscenter, inden vi tog en stor taxi (vi var 6 personer) ud til lufthavnen og fløj tilbage til Hamborg lufthavn, hvor vores bil holdt parkeret og så var det bare ud på motorvejen og hjem i seng.

En fantastisk storbyferie, som varmt kan anbefales.

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.