3 gode råd til at undgå uheld

0

Travlhed hos Falck: 18 uheld på danske motorvej natten til tirsdag.

Falck har haft en travl nat. For nattens slud, hagl og regn har ført til i alt 18 motorvejsuheld fordelt over hele landet. Men travlheden overrasker ikke Falck.

“Der har været en del at se til i nat,” lyder meldingen fra Falcks driftskoordinator Jesper Milo.

Nattens regn og slud har nemlig resulteret i hele 18 uheld på motorveje landet over, og det sendte Falck på arbejde og resulterede i køer over hele landet.

Det største uheld fandt sted ved Solrød Strand, hvor otte biler var involveret, fire af uheldene skete omkring Skanderborg, og de øvrige 13 ulykker skete i blandt andet Nordjylland, Greve og Hillerød.

Foto: Falck

Den første sne kommer bag på bilister

De mange uheld skyldes ifølge Jesper Milo en blanding af overraskende vintervejr og uforberedte bilister, da netop natten til tirsdag var en af de første med sne, regn og slud i år.

“Det kommer bag på folk hvert år, når vejene begynder at være glatte, og derfor ser vi altid mange uheld på de første dage med den slags vejr. Desuden var solen fremme i går, så regn var svært at se,” forklarer Jesper Milo.

Den specielle vejrsituation i år har muligvis også haft noget at sige og kan ifølge Jesper Milo være forklaringen på, hvorfor natten til tirsdag har været usædvanlig travl for Falck.

“Vintermånederne har været lune og forholdsvis frostfri, så folk har muligvis helt glemt, hvor svært det er at køre på de glatte veje,” siger han.

Falck kan ikke bekræfte at alle 18 uheld er sket på grund af glatføre, men vejret taget i betragtning er det sandsynligt, at langt de fleste af uheldene er forårsaget af de sneglatte veje.

Falck opfordrer bilister til at være ekstra forsigtige, hvis der igen skulle komme nedbør og lave temperaturer.

3 gode råd til at undgå uheld i de kolde måneder

  1. Tjek temperaturen og overvej nattefrost
    Er temperaturen omkring frysepunktet, er vejene ofte glatte. Derfor skal man være ekstra forsigtig på meget kolde dage. Selvom temperaturen er over frysepunktet, når du kører afsted, kan der stadig være glat på vejene efter en nat med nattefrost, så nattetemperaturerne er lige så vigtige at kende.
  2. Hold afstand
    Rigtig mange færdselsuheld kunne være undgået, hvis bilerne havde holdt en passende afstand. Husk derfor at holde en god afstand til den forankørende bilist, især når bremserne bliver udfordrede på de glatte veje.
  3. Kør efter forholdene
    Tag altid ekstra forholdsregler når du kører i regn, sne og frost. Sænk farten og sørg for at være ekstra opmærksom på vejforholdene, hvor du kører.
Share.

About Author

Comments are closed.